Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bojanic om Zlatan-bomben med Hammarby: ”Jag ska vara ärlig: jag fattade ingenting”

Allsvenskan 2019-12-10 kl 07:00

Zlatan Ibrahimovic blev tidigare i höst stor delägare i Hammarby.
Det gjorde Darijan Bojanic oförstående.
- Jag ska vara ärlig: jag fattade ingenting, säger han i podcasten Lundh.

Tidigare i höst blev det stor uppståndelse när Zlatan Ibrahimovic först lade upp ett inlägg på Instagram med en bild på en Hammarbytröja med hans namn på ryggen. Dagens efter kom nyheten: Zlatan hade köpt hälften av AEGs ägarandel i Bajen, vilket är 24,5 procent av klubben. För Darijan Bojanic och de andra spelarna i Hammarby var det minst sagt förvirrat direkt efter Instagram-inlägget.

- Jag ska vara ärlig: jag fattade ingenting. Vi hade små diskussioner mellan spelarna, vi trodde det var något med e-sport eller så, säger han i podcasten Lundh.

Fanns det en tanke att han faktiskt skulle spela för Hammarby?

ANNONS
- Nej, det tror jag inte. Jag var i alla fall 100 procent säker på det. Det känns bara konstigt. Men det var kul.

Dagen efter kom nyheten att han tog över en del av AEG:s ägande och vill hjälpa klubben. Hur ser du på det?
- Det är skitbra. Det är en stor och mäktig person som säkert har ett brett kontaktnät med allt vad det innebär. Jag ser det bara som positivt. Han har fått Hammarby att växa.

Tror du att du får se honom på Årsta IP?
- Det får vi se om han har tid för.

Vad är din relation till Zlatan, hur har du sett på honom?
- Det är Sveriges bästa någonsin. En av världens bästa. Jag har ingen relation till honom så, jag känner inte killen, men det är en mäktig person.

Har han varit en förebild för dig fotbollsmässigt?
- Nej, inte på det sättet. Det är inte så att jag har kollat på hans highlights och sådana saker. Men det är klart att man har koll, man såg hans matcher ibland när han spelade i PSG och Barcelona, Inter och Milan och så.

ANNONS

Vad tror du att han kan tillföra till Hammarby?
- Han har ett brett kontaktnät. Alla vet att han är väldigt professionell. Jag tror att han kan få alla i klubben från styrelse till spelare att växa lite till och bli ännu mer professionella.

Har ni fått någon mer information i spelartruppen från ledningen?
- Nej.

När man läste intervjuer med Hammarby verkar Zlatan oerhört inläst på Hammarby med akademi och liknande. Vad hade du velat se att han kom med för hjälp?
- Jag läste också det med akademin och allt som han sade. Jag tycker att det lät ganska intressant, för Hammarby har inte varit så bra på att slussa upp egna talanger. Det är skitbra om man kan ändra det.

Hur ser du på reaktionerna som blev, inte minst från Malmö-håll?
- Jag såg en video där de vandaliserade hans staty. Det är tråkigt, så klart. Men det är deras känslor, vad ska jag säga?

ANNONS

Hur ser du på den rasism som flammar upp där, där man skrev ”zigenare” på statyn och så?
- Jag bryr mig inte om sådana människor som gör sådana saker eller säger saker. Jag tycker bara att det är fel.

Vilken erfarenhet har du själv av rasism inom fotboll?
- Inte så stor. Jag är ändå född och uppvuxen här. Jag har samma hudfärg som svenskarna. Jag har inte känt så mycket av det.

FAKTA

249 - Darijan Bojanic

Avsnitt 249 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Darijan Bojanic. Hammarbys mittfältare talar om förklaringen till succésäsongen, om hur han ser passningar få andra ser, om oron i början när han fick spela på kanten, om betydelsen av förtroendet från duon Stefan Billborn och Joachim Björklund, om Zlatan Ibrahimovic som delägare och om att klagandet på hans defensiva spel är överdrivet.

Dessutom berättar Bojanic om intresset från utlandet, om drömmen om serie A, om att välja bort Helsingborg efter att ha spelat upp klubben i allsvenskan, om varför Graham Potter fick honom att förstå vad som krävs, om att fel fokus och misstag gav missnöje och rubriker och om kärleken till spontanfotbollen i Gislaved där han formades.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto