Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Carlgren tränade sig in i väggen: ”Åkte in på akuten"

Patrik Carlgren, 24, är målmedveten.
Fast han gick in i väggen efter för mycket träning – och åkte in på akuten med magsmärtor.
- Men det var bara utmattning av kroppen, säger han i podcasten Lundh.

Många av U21-hjältarna från Tjeckien i somras är målmedvetna och tränar gärna extra. John Guidetti, Ludwig Augustinsson, Alexander Milosevic, Simon Tibblin och Patrik Carlgren är bara några ur en generation spelare som är villiga att göra mycket för att bli så bra som möjligt.

Flera är nykterister, och även AIK-målvakten Patrik Carlgren tillhör dem som aldrig festar:
- Om du går ut och festar en dag och du vaknar upp bakis och ligger där i sängen till tolv, orkar inte göra nånting. Då har det ju gått en hel dag, och jag har alltid gått upp och tränat på mogonen. Alltid skönt att vara pigg, ha en hel vilodag. Alkohol bryter ner kroppen så extremt mycket och sabbar ditt immunförsvar. Jag har inga problem att gå ut på middag och ta ett glas vin med min flickvän, men nej, jag har aldrig varit killen som varit mycket för alkohol, säger Patrik Carlgren i podcasten Lundh.

Kan man träna för mycket. Många ur din generation tränar mycket?
- Ja det tror jag nog. Jag tränade extremt mycket då jag var både i Falun och Brage samtidigt och tränade med båda lagen. Brage tränade vid tre, jag var klar där klockan halv fem, sen åkte jag hem till Falun och tränade med dem mellan fem och halv sju. Men just när man väl lever i det och är inne i det så… det var väl en tid där då jag mådde extremt dåligt. En tvåveckorsperiod där jag inte gjorde nånting egentligen. De sa till mig att jag inte fick göra någonting, min kropp kunde inte slappna av ordentligt. Jag låg bara och sov och gick på massage i två veckor. Gjorde ingenting, jag var helt utmattad.

Då hade du tränat för mycket?
- Man är stressad men man tänker inte på att man är stressad. Åker till Brage och tränar där, för att man vill göra det bra där. Sen åker man till Falun för att jag ska spela där också. Så jag hann med båda träningarna utan problem trodde jag, och sen gym och egen träning på det. Så det blev extremt mycket där. Jag åkte bara emellan och ibland bytte jag inte ens om borta i Borlänge utan bara bytte T-shirt när jag kom till Falun.

Vad fick dig att stoppa det.
- Det var när jag gick till nån kille och han skulle massera mig, jag hade lite ont i mina vader. Han sa till mig att slappna av men jag slappnade inte av. Jag trodde att jag slappnade av men jag låg på kvällarna och var helt spänd och så där. Han sa till mig att; jag tror nog att du behöver ta det lite lugnt. Samtidigt jobbade jag på Byggarna och stod och målade en container då. Så fick jag extremt ont i magen och trodde det var blindtarmen. Så jag åkte in på akuten och sånt, och det var bara utmattning i kroppen.

Du hade kört slut på dig helt enkelt?
- Exakt. För man tror att man kan hinna med så mycket men kroppen pallar inte.

Men nu har du lärt dig att hantera det eller?
- Absolut. Väldigt bra. Mycket bättre än tidigare. Jag vet när jag behöver vila, jag känner min kropp väldigt bra. Det är kul. Jag vet när jag kan maxa ur mig, jag vet att allt sånt här smått som jag verkliegn behöver det har jag lärt känna igen och det är folk som har hjälpt mig på vägen. Jag har lärt mig att hitta min kost, lärt mig hitta min sömn. Jag tror att det är såna små detaljer som gör att du utvecklas ännu mer. För mig är det bara att kriga på och försöka utvecklas så mycket som möjligt.

FAKTA

90 - Patrik Carlgren

Avsnitt 90 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Patrik Carlgren. I somras var målvakten en av U21-hjältarna som bärgade EM-guldet och i finalen mot Portugal var det hans straffräddningar som avgjorde. I podden berättar han om den omvälvande tiden efter U21-guldet, chanserna att ta en plats i Hamréns EM-trupp och om drömmen att även få spela OS i Rio de Janeiro där han hoppas att AIK släpper honom. Den Falu-fostrade målvakten talar även om drivet som tagit honom till toppen, om att skippa alkohol och annat som kan försämra hans chanser och om när han gick in i väggen för att han tränade för mycket och för ofta. Dessutom ger Carlgren sin syn på utvecklingen han haft i AIK, trycket att vinna SM-guld, kontraktsläget med klubben och målet att komma ut i Europa.

Publicerad 2016-02-15 kl 15:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons