Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurdjic kritisk till derby-avbrottet: ”Dödar känslan helt - man borde spela direkt eller stoppa matchen”

Allsvenskan

Stockholmsderbyt sköts upp en halvtimme efter att en bengal kastats in på familjeläkaren. Nikola Djurdjic menar att det beslutet var helt fel.
- När man väntar 30-40 minuter tar det bort adrenalinet. Det dödade min derbykänsla helt, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Nikola Djurdjic kom till Hammarby inför säsongen från danska Randers. Han tycker redan att det är en speciellt känsla att komma in på Tele2 Arena inför hemmapubliken.

- Det är speciellt. Jag älskar det, jag älskar att spela här. Jag önskar att vi hade fler supportrar, och för att vara ärlig förväntade jag mig lite mer eufori runt laget nu när vi gör det så bra. Jag förväntar mig lite mer från fansen, säger serben i podcasten Lundh.

- Vi kanske är bortskämda eftersom vi har mer än 20 000 varje match. Men det har varit en fantastisk säsong och jag skulle vilja att de gör det lilla extra och pushar oss, för vi behöver dem, fortsätter han. 

ANNONS

Du har spelat i Norge och Danmark. Hur rankar du Hammarbys fans jämfört med andra delar av Skandinavien?
- Det är helt galet. Hammarbys fans är något speciellt. Även när vi spelar en måndagsmatch borta mot Trelleborg är det över 1000 av dem på plats. Det är inte lätt att ta sig dit och folk jobbar. Jag har otrolig respekt för de människorna. Men jag vet också att det inte är för att vi vinner, den kulturen finns sedan tidigare i Hammarby. Det är vackert att se. I Serbien skulle jag vilja ha det som det är här. Det är fantastiskt.

Hur är det att gå in till ett derby? Det är bra stämning, men det senaste derbyt fick vi också se en bengal kastas. Hur ser du på det?
- Jag tycker att vi ska respektera fansen och att de har sitt egna sätt att uttrycka sig. Men vi måste vara realistiska och säga att det finns idiotiska saker som inte hör hemma på en arena. Jag kommer från ett land där alla blir helt galna när det är derby. Det är många bengaler och så. Men jag skulle vilja slippa att gå tillbaka till omklädningsrummet efter att vi har gått ut på planen. Det blir lite för mycket när man kastar en bengal in på familjeläkaren. Det hör inte hemma i allsvenskan.

ANNONS

Om din fru och ditt barn hade suttit där, hur hade du känt då?
- Jag vet inte. Jag kanske hade gjort som Tobias Sana gjorde i Göteborg för några år sedan med hörnflaggan om jag såg någon kasta en bengal mot min familj.

Din familj går på derbyna också?
- Ja. Absolut.

I Belgrad-derbyna är det mycket bengaler, men de lämnar inte planen som här i Sverige. Vad borde vi göra i Sverige?
- Jag skulle vilja spela på. Jag spelade ett derby i Serbien när halva arenan stod i lågor, och vi spelade på. Jag menar inte så, men när vi inte spelar för att det är lite rök på planen… det dödade verkligen min buzz inför Djurgården-matchen. Att gå tillbaka till omklädningsrummet i 30 minuter efter uppvärmningen. Jag vet vad som hände, men jag tappade adrenalinet helt. Då börjar man fundera på om vi borde spela eller stoppa matchen. Avbrottet tog bort min derby-känsla.

ANNONS

Hade du velat skjuta fram matchen i stället?
- Jag hade hellre spelat någon annan gång än kommit in efter 30 minuter. Jag gillar det verkligen inte.

Pratade de med er spelare om vad de gjorde under den tiden?
- Nej, de gav oss bara information om när matchen skulle starta. Vi hade ingen del i det.

Du hade velat spela på från början eller skjuta fram matchen?
- Exakt. När man väntar 30-40 minuter tar det bort adrenalinet. Det dödade min derbykänsla helt.

Lyssna på hela podcasten med Nikola Djurdjic i spelaren ovan. 

200 - Nikola Djurdjic

Avsnitt 200 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Nikola Djurdjic. Hammarbys anfallare berättar om uppdraget att förändra klubbens kultur, om att han hatar en inställning där seger inte är viktigast och om sin ilska över klubbens derbyförluster. Djurdjic är även öppen med att han ogillar spelavbrott för bengaler, att avskedet från Malmö FF var grymt och kallt och att han aldrig kände sig som HIF-spelare. Dessutom talar han om misstagen i sina klubbval, om varför han aldrig vill spela fotboll i Serbien igen och att svenska talanger inte brinner tillräckligt för att bli något.

Publicerad 2018-09-18 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto