Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurdjic om Bajens läge: ”Andraplatsen skulle kännas som ett misslyckande”

Allsvenskan

Hammarby värvade Nikola Djurdjic för målen – och för att få in mer vinnarkultur.
Anfallaren hymlar inte.
- Andraplatsen skulle definitivt kännas som ett misslyckande, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Några veckor före den allsvenska premiären gjorde Hammarby klart med anfallaren Nikola Djurdjic som tidigare representerat både Helsingborg och Malmö FF. Givetvis ville sportchefen Jesper Jansson se mål från serben, men även hans attityd. Allt för att förändra kulturen i klubben.

- Det var det första han sade till mig när han ringde mig och ville ha mig till Hammarby. Han ville ändra kulturen. Han ville inte att alla andra lag skulle gilla Hammarby. Jag tror att du gör det i träning och på möten, och när man går ut i matcher och visar att du alltid vill vinna, säger Nikola Djurdjic i podcasten Lundh.

ANNONS

- Besvikelsen måste vara stor efter matcher som du inte vinner. Det är så man ändrar kulturen. Även när du vinner måste du titta efter misstagen. Jag tror också att det handlar om vilka spelare som man plockar in till laget.

Har du märkt någon skillnad från när du kom i mars till hur det är nu i september? Är det en skillnad i kulturen?
- Definitivt. Det finns några aspekter i klubben nu som inte var här tidigare. Jag tror också att folk förväntar sig mycket mer från oss nu, och vi har ett större ansvar. Nu kommer pressen också, så det ska bli spännande att se de sista tio matcherna när alla vill vinna varje match. Det ska bli kul att se. Jag tror att vi har många vinnarskallar i laget.

Hur mycket har det betytt att du har kommit till laget, vad har du bidragit med? Du pratar mycket om vikten av att vinna.

ANNONS
- Jag tror att jag har bidragit med vad jag har lärt mig under min karriär och vad jag har med mig från Serbien. Den mentaliteten… Även när du tittar på Juventus, när de leder med 1-0 tre minuter innan slutsignalen kan de också göra saker för att få tiden att gå, att ta ett taktiskt gult kort eller en frispark eller så. För mig är det vinnarkultur, och det försöker jag att tillföra till laget. Alla kanske inte alltid gillar det, men jag tror att det är rätt väg. När du vinner glömmer trots allt alla hur du vann matchen, det är bara poängen som räknas. Det är kanske min huvuduppgift i år, alltså inte bara saker som sker på planen utan sådant som ligger utanför.

När man tittar på den här säsongen är Hammarby i toppen. För några år sedan skulle det ha varit väldigt bra, men i och med att ni har varit med i toppen länge nu har säkert kraven från fansen och dig själv ändrats. Hur ser du på det, om ni inte vinner titeln men håller er kvar bland topp tre, är det okej?

ANNONS
- För mig är förstaplatsen prioritet. Andraplatsen skulle definitivt kännas som ett misslyckande. Men det är väldigt svårt att tävla mot ett lag som inte har förlorat på mer än 30 matcher och som inte har förlorat alls denna säsong. De gör inga misstag. Ur den synvinkeln är det inte tillräckligt bra. Det kanske är bra om du kollar på Hammarbys senaste säsonger, men jag bryr mig inte om det. Jag vill vinna titeln och ser att vi har chanser fortfarande.

Ni möter Sirius, sedan möter ni AIK. Om du ser tillbaka på några av era poängförluster, vad tycker du kan adderas till Hammarby som kan fixa det till nästa säsong, så att ni blir ännu starkare?
- Det som definitivt har ändrats i Hammarby i år är mentaliteten och viljan att vinna matcherna. Även kulturen i klubben, att en poäng inte är tillräckligt. Men jag tror att vi måste vara lite mer stabila, att ha lite mer säkerhet. Om du gör ett mål i en match måste du definitivt få med dig minst en poäng. Du kan inte behöva göra två-tre mål för att vinna mot lag som Dalkurd och Sundsvall. Vi måste bli mer stabila och spela lite mer på resultatet. Fansen vill se bra fotboll, de vill att vi ska avsluta varje anfall med några fina kombinationer, men ibland är det inte så i fotbollen. Ibland måste du spela på resultat, och jag tycker att vi ibland måste vara lite mer mogna på det sättet. Du måste inte alltid vinna fint och sexigt, ibland måste du bara ta poängen.

ANNONS

200 - Nikola Djurdjic

Avsnitt 200 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Nikola Djurdjic. Hammarbys anfallare berättar om uppdraget att förändra klubbens kultur, om att han hatar en inställning där seger inte är viktigast och om sin ilska över klubbens derbyförluster. Djurdjic är även öppen med att han ogillar spelavbrott för bengaler, att avskedet från Malmö FF var grymt och kallt och att han aldrig kände sig som HIF-spelare. Dessutom talar han om misstagen i sina klubbval, om varför han aldrig vill spela fotboll i Serbien igen och att svenska talanger inte brinner tillräckligt för att bli något.

Publicerad 2018-09-17 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto