POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurdjic om mardrömstiden i Partizan: ”Kommer aldrig någonsin återvända till serbisk fotboll”

För två år sedan skrev Nikola Djurdjic på för favoritklubben Partizan.
Men det blev inte mer än ett fåtal matcher.
- Allt blev ett helvete, säger han i podcasten ”Lundh”.

Hammarbys anfallare Nikola Djurdjic har hunnit med ett stort antal klubbar i karriären. Bortsett från sejourerna i Sverige har 32-åringen även spelat i klubbar i Norge och Tyskland. 2016 skrev han på för favoritklubben som barn, Partizan, men där blev tiden långt ifrån lyckad.

På frågan om vad som gick fel, säger han i podcasten ”Lundh”:

- Allt. Två veckor efter att jag kom till klubben misslyckades vi att kvalificera oss till Europa League. Tränaren fick sparken och allt blev ett helvete. Fansen blev galna. Vi spelade 0-0 i den första ligamatchen och det var som att hela världen höll på att gå under. De tre värvningarna de hade gjort under sommaren ville de då få bort, fyra veckor efter att vi kom. En av killarna lämnade sex veckor efter att han kom dit. Jag ville inte lämna, jag stannade sex månader. Det var inte en bra tid för mig.

Djurdjic berättar att han fick runt 30 procent av den lönen som var avtalad och att relationen till de hårdföra fansen var speciell. Han uppger att vid tillfällen var rädd.

Hur ska man spela fotboll när man är rädd?
- Jag vet inte. Man tappar det, man känner inte för att spela fotboll. Det känns som att någon straffar dig genom att låta dig spela fotboll.

Funderade du på att sluta spela, eller ville du bara lämna?
- Jag ville bara lämna. Jag kan inte förstå att jag bönade och bad att Augsburg skulle sälja mig tillbaka till Serbien.

Varför?
- Min största dröm hade varit att spela för klubben jag hejat på sedan jag var liten. Min fru var gravid och skulle föda min dotter hemma, och jag ville vara där. Jag tänkte att det var rätt sak att göra, men herregud, vilket misstag. Jag kan fortfarande inte tro det.

Kommer du återvända och spela i Serbien?
- Aldrig någonsin igen i livet.

200 - Nikola Djurdjic

Avsnitt 200 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Nikola Djurdjic. Hammarbys anfallare berättar om uppdraget att förändra klubbens kultur, om att han hatar en inställning där seger inte är viktigast och om sin ilska över klubbens derbyförluster. Djurdjic är även öppen med att han ogillar spelavbrott för bengaler, att avskedet från Malmö FF var grymt och kallt och att han aldrig kände sig som HIF-spelare. Dessutom talar han om misstagen i sina klubbval, om varför han aldrig vill spela fotboll i Serbien igen och att svenska talanger inte brinner tillräckligt för att bli något.

Publicerad 2018-09-20 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå