Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårds-vd:n sågar svenska klubbar i Europa: ”Vi får helt enkelt ta oss samman”

Allsvenskan

Både Norge och Danmark har lyckats bättre än Sverige ute i Europa.
Djurgårdens vd tror att det finns ett enkelt svar att förändra den situationen.
- Vi måste helt enkelt bli bättre, säger Henrik Berggren i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Superligan har länge varit rankad högre än allsvenskan, och nu har också Norges högstaliga tagit sig förbi. Lag som Bodö/Glimt har från ingenstans tagit sig långt i Europa-spel när de chockade alla i Conference League. 

Ett tag diskuterade Sef visionen om att bli Nordens bästa liga. Men nu har Norge gått om Sverige medan Danmark länge varit före. Henrik Berggren, som sitter i styrelsen, sågar svenska lagens insatser ute i Europa.

- Vi måste helt enkelt bli bättre. Det finns ingen genväg där och det är ju bara att applådera, kanske framför allt Bodö/Glimt som har gjort både ett bra resultat men även haft ett fantastiskt spel. Det är bara hatten av för vad de har gjort och vi får helt enkelt ta oss samman i svensk fotboll.

ANNONS

Om man ser till FC Köpenhamn så kanske inte deras framgångar i Europa är så konstiga med tanke på det ekonomiska maskineri som finns där. Men om man ser till lag som Midtjylland och Bodö Glimt, hur mycket sneglar ni i Djurgården på andra klubbar i samma storlek för att lära er?
-
Det är klart att vi har ganska mycket kontakter. Men vi har också en ganska stor erfarenhet av det här så vi koncentrerar oss mest på vad vi själva ska utveckla, det är där fokus ligger.

Fakta

350 - Henrik Berggren

Avsnitt 350 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Henrik Berggren. Djurgårdens vd talar om en svajig säsongsinledning, om varför målen för 2022 inte innehåller en titel, om vikten av att knäcka koden kring Europa-spel, om kritiken om att han är för försiktig med pengarna, om en förväntad lugn transfersommar, om varför samarbetet funkar så bra med Bosse Andersson och om vad som sker med Marcus Danielson och Sead Haksabanovic.

Dessutom berättar Berggren om sin livslånga passion för klubben, om de jobbiga åren där många var oense och vänner fick sluta, om affären som räddade klubben ekonomiskt, om varför man inte betalar investerarna i Dif Invest AB, om vikten att fortsätta satsa mer på damerna, om det beklagliga i att polisen lade ner gruppen mot brott i idrottsmiljö, om när Dif-spelare blev kontaktade av matchfixare och om svensk fotbolls utmaningar.

Publicerad 2022-05-12 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto