POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN’S SUPERLEAGUE
1v

Eriksson stolt över att bära kaptensbindeln i Chelsea: ”Har inga problem med att ryta ifrån”

Magdalena Eriksson blev i somras lagkapten i Chelsea.
En position hon är glad och hedrad över.
- Mest att jag fick det ansvaret trots att jag bara har varit här i två år och kommer från Sverige, säger hon i Lundhs podcast.

Magdalena Eriksson kom till engelska Chelsea sommaren 2017. Efter två säsonger där försvararen fick mer och mer förtroende fick hon i somras äran att bli lagkapten när Karen Carney avslutade sin karriär.

I podcasten Lundh berättar landslagsförsvararen att det betyder jättemycket för henne att ha fått det ansvaret.

- Inte själva bindeln i sig, utan mer att en tränare litar på en på det sättet och vill ge en det ansvaret, och att ett lag litar på en. Det är det jag känner att jag är mest glad och hedrad över, att få det ansvaret trots att jag bara har varit här i två år och kommer från Sverige, säger Eriksson i podcasten.

Vad ingår i uppdraget?
- Det största uppdraget är att vara en länk mellan spelare och tränarstaben och hela tiden se till att kommunikationen finns. Finns det något vi spelare vill förbättra går man och säger det, och finns det något ledarna kräver av oss spelare så säger man det. Det handlar om att vara den länken konstant. Men också om att bete sig på ett bra sätt, som en förebild, och att stå upp när det är motvind i matcherna.

Hur ofta ryter du till mot de andra spelarena?
- Än så länge har det inte behövt bli så mycket. Vi har haft en ganska bra start, och det är ganska positivt med allt som händer nu i Chelsea. Förra säsongen hade vi det tuffare, då hade jag nog haft det tuffare som kapten. Men nu har det känts bra. Jag har inga problem med att ryta ifrån under matcher eller träningar när jag känner att kvaliteten inte är där.

Caroline Seger är lagkapten i landslaget och hon och andra är kanske på väg ut. Hur sugen är du på att ha den bindeln för Sverige också?
- Det handlar inte så mycket om bindeln i sig, det handlar om ansvaret och att få ett förtroende från en tränare…

Men hänger inte det ihop?
- Absolut. Men jag har svårt att säga att jag strävar efter att bli lagkapten, för man är som man är som person. Om det är något som tränaren uppskattar är det otroligt stort att få det förtroendet. Jag tycker alltid att det är svårt att prata om kaptenskap, för mig handlar det om att sträva efter att vara en bra person och att vara en förebild.

244 - Magdalena Eriksson

Avsnitt 244 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magdalena Eriksson. Landslagsbacken talar om att bli igenkänd på stan efter VM-succén, om Instagram-explosionen efter en segerkyss, om hur Sverige ska kunna nå guld i OS eller EM, om att hon gärna sett att förbundet publicerade avtalen för herrar och damer, om att tvingas spela vänsterback och om att bli lagkapten i Blågult.

Dessutom berättar Eriksson om varför hon nobbade Lyon, om hur förutsättningarna i Chelsea bara blir bättre och bättre, om avsaknaden av Champions League-fotboll, om varför en återkomst till allsvenskan inte känns aktuellt, om varför hon är kritisk mot Uefa och Fifa, om rollen som förebild och valet att bli första svensk i Juan Matas välgörenhetssatsning.

Publicerad 2019-11-10 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå