Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustafson trött på att klumpas ihop med tvillingbrorsan: "Vi är två olika individer, punkt"

Lundhs Podcast

Samuel och Simon Gustafsson jämförs ständigt med varandra.
Lite tröttsamt, tycker Samuel Gustafson.
- Vi har helt olika liv, säger han i Lundhs Podcast.

Foto: Bildbyrån.

Tvillingbröderna Samuel och Simon Gustafson har ständigt jämförts och klumpats ihop varandra. Samuel, som fick sitt genombrott senare än sin bror, kände att en sten lättade när Simon hamnade i Eredivisie sommaren år 2015 och han själv blev kvar i Häcken.

- Vi hade ju spelat i samma lag hela tiden upp till dess, så blev det också en drive. Han var utlandsproffs, det ville jag också bli och det kunde jag också bli. Att bygga på det och känna hungern att bli bättre hela tiden. Det var en till grej att greppa tag i, att dra sig upp själv. Jag tror att det var väldigt utvecklande att få vara själv i den stunden. Jag blommade ut lite när han hade lämnat, fick en större roll i laget. Efter det, med hela mitt Italien-äventyr, har jag verkligen varit min egen individ och vant mig vid att vara det. Det är nästan konstigt att sätta sig tillbaka i det perspektivet, även under året när vi har fått den typen av frågor, säger Samuel Gustafson i Lundhs podcast.

Annons

Varför är det så jobbigt? Jag kan ju inte sätta mig in i det, därför måste jag ställa sådana frågor, men jag läste en lång intervju ni hade gjort med Göteborgs-Posten där det var väldigt tydligt att det var något som irriterade?
- Vad blir grunden i det? Vi är två olika individer, punkt. Vi har olika umgängeskrets, vi har helt olika liv. Vi bor inte tillsammans, som vi gjorde när vi växte upp. Vi är två helt skilda individer.

Umgås ni inte nu heller?
- Vi umgås när vi är på GPA. Det blir snett för mig när man hela tiden klumpas ihop när man lever helt skilda liv. Det är det som är grunden i det.

Vi som kommer utifrån ser två tvillingar som spelar i samma lag, och ser inte ert liv utanför GPA, för oss blir det en ingång.
- Jag fattar att det är en ingång och jag fattar storylinen bakom. Men då skulle man lika gärna kunna klumpa ihop mig med Rygaard, som jag har haft en bra relation med under året och vi har nått en slags symbios på fotbollsplanen. Just det här med familjeband… Sedan är man lite trött på det, man får alltid sådana frågor.

Annons
Publicerad 2023-01-25 kl 06:30

Fakta

379 - Samuel Gustafson

Avsnitt 379 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Samuel Gustafson. Häcken-mittfältaren talar om tvivlet kring spel i Blågult, om genombrottet i landslaget, om betydelsen av ta SM-guld med Häcken, om att vinna det just mot Blåvitt på Gamla Ullevi, om vad som särskiljer Hisings-klubben från de andra topplagen och om tankarna på att lämna klubben för ett nytt äventyr i utlandet.

Gustafson berättar även om valet att rata akademier som ung, om att befinna sig i skuggan av tvillingbrorsan Simon de första åren, om de stökiga säsongerna i Italien där han mest var en handelsvara, om svårigheten att lyckas med ständiga tränarskiften, om besvikelsen på Örgryte kring brorsan Elias och om synen på talangutveckling samt att det behöver finnas flera olika miljöer för spelare att fostras i.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto