Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovic mardröm i Spanien: "På träningarna fick jag stå på sidan och kolla"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic lånades ut till Malaga för att få speltid.
Det blev precis tvärtom.
- På träningarna fick jag stå på sidan och kolla, säger han i podcasten ”Lundh”.

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på podden med Haksabanovic ovan.

Efter ett år utan speciellt mycket speltid valde West Ham att låna ut talangen Sead Haksabanovic till den spanska klubben Malaga. Men i stället för att få ett lyft i sin nya klubb hamnade Hakasbanovic återigen i frysboxen (totalt bara två matcher), vilket han bland annat berättar om i podcasten ”Lundh”.

- Pellegrini (Manuel, West Hams manager) berättade ärligt för mig att jag skulle få sitta på bänken och spela med U23-laget, och att han tyckte att jag redan hade gjort ett år och att jag inte behövde göra det ett år till. Han ville se mig spela A-lagsfotboll. Eftersom han hade varit i Malaga sade han att de ville ha mig, och att det vore ett bra val. Han kände klubben utan och innan och att jag skulle få spela där. Jag åkte till Malaga då, men tränaren där hade ingen koll på vem jag var. När jag kom dit kändes det som att jag fick börja om på nytt. Jag kunde inte språket och ingenting om laget, och hälften av dem snackade inte engelska. Det var lite tufft i början, jag var inte spelklar på två månader.

ANNONS

Varför?
- Det stod någonstans att de hade lånat in för många spelare.

De kunde inte förklara det?
- Det de sade till mig var att mina papper inte var klara. På träningarna fick jag stå på sidan och kolla. Jag var kanske med i en halvtimme på träningarna, sedan fick jag stå vid sidan och kolla på.

Hur förbannad var du då?
- Då var jag riktigt förbannad. Men då snackade jag med min pappa, han sade att jag var där för min skull, det var bara att ge 110 procent på alla träningar och visa dem att jag borde få spela.

Kan man ibland känna att det är en jädra business man befinner sig i?
- Jo, så klart. Det är mycket sådant i fotboll just nu, mycket orättvisor. Men det är bara så livet är. Ibland går det ner, ibland går det upp.

Vad har du lärt dig av de här ett och ett halvt åren utomlands?
- Vad som krävs av mig för att kunna få spela varje match varje helg. Men jag har också lärt mig att det ibland inte spelar någon roll vad man gör på träningarna, om inte tränaren vill spela dig spelar det ingen roll. När det är så ska du bara köra för dig själv.

ANNONS

Om du ser tillbaka på de senaste åren, hade du tagit samma beslut igen, att gå till West Ham?
- Ja, det hade jag gjort. Om jag hade vetat då hur det hade blivit så hade jag tagit samma steg, men jag hade gjort saker lite annorlunda.

Vad hade du gjort annorlunda?
- Inte gått till Malaga.

Fakta

220 - Sead Haksabanovic

Avsnitt 220 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sead Haksabanovic. Mittfältaren talar om valet att flytta hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping var bästa alternativet, om varför han ville vara utlånad länge, om att lugnet kring klubben passar honom, om att det blev fel när han talade om att AIK betalade för dåligt, om var på planen han ska passa in och om relationen till Jens Gustafsson var avgörande.

Dessutom berättar Haksabanovic om hur det var att vara eftertraktad av klubbar över hela Europa, om när han nobbade Brügge, om varför West Ham var rätt, om den nära relationen med Marko Arnautovic, om West Ham-stjärnorna som försökte få honom att dricka sprit och om den katastrofala utlåningen till Malaga där han inte blev spelklar på flera månader och tränaren inte visste vem han var.

Naturligtvis talar Haksabanovic om uppoffringar han gjort för att nå långt, om varför Halmstad är en bra plantskola, om hur det var att välja landslag, om varför det blev Montenegro och hur det svenska förbundet borde agera för att inte tappa fler spelare som kan välja landslag.

Publicerad 2019-03-07 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto