Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovic om nära relationen med West Ham-stjärnan: ”Han blev som en storebror för mig”

Allsvenskan

Sead Haksabanovic fick knappt någon speltid alls i West Ham.
Men han fick en nära vän i Marko Arnautovic.
- Han blev som min storebror, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Sead Haksabanovic flyttade som ung från Halmstad till London och West Ham. Steget blev för stort för mittfältstalangen, som knappt fick någon speltid alls, och han lånades efter ett år ut till spanska Malaga.

I podcasten ”Lundh” berättar han dock att han under tiden i West Ham fick en nära relation till österrikaren Marko Arnautovic. Det var Arnautovic som först tog hand om honom, berättar han.

- Han skulle köra mig till träningarna när jag först hade kommit dit. Han skulle ta hand om mig i början, men vi klickade ganska bra. Vi började hänga mer. Jag åkte hem till honom, han kom hem till mig och så. Han blev som min storebror.

ANNONS

Har du snackat med honom nu när du tagit klivet hit?
- Ja, men han är lite taskig och skojar lite med mig.

På vilket sätt är han taskig?
- När han ringde mig häromdagen frågade han vad det var för klubb jag gått till nu. ”Är det ens en fotbollsklubb?”, sådana grejer. Men han skojar ju bara. Han vill också att jag ska lyckas. Men det är ändå kul att det är Marko Arnautovic som ringer och kollar hur det är.

Fakta

220 - Sead Haksabanovic

Avsnitt 220 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sead Haksabanovic. Mittfältaren talar om valet att flytta hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping var bästa alternativet, om varför han ville vara utlånad länge, om att lugnet kring klubben passar honom, om att det blev fel när han talade om att AIK betalade för dåligt, om var på planen han ska passa in och om relationen till Jens Gustafsson var avgörande.

Dessutom berättar Haksabanovic om hur det var att vara eftertraktad av klubbar över hela Europa, om när han nobbade Brügge, om varför West Ham var rätt, om den nära relationen med Marko Arnautovic, om West Ham-stjärnorna som försökte få honom att dricka sprit och om den katastrofala utlåningen till Malaga där han inte blev spelklar på flera månader och tränaren inte visste vem han var.

Naturligtvis talar Haksabanovic om uppoffringar han gjort för att nå långt, om varför Halmstad är en bra plantskola, om hur det var att välja landslag, om varför det blev Montenegro och hur det svenska förbundet borde agera för att inte tappa fler spelare som kan välja landslag.

Publicerad 2019-03-08 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto