Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovic yngste A-lagsspelare i HBK: "En dröm"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic fick A-lagskontrakt med HBK år 2014.
Det gjorde honom till yngst någonsin i klubbens seniorlag.
- Det är dit man vill när man är liten, säger han i podcasten "Lundh".

Foto: Bildbyrån.

Halmstads BK har fostrat många spelare genom åren, men yngst någonsin är Sead Haksabanovic, som numera spelar i IFK Norrköping. Mittfältaren fick A-lagskontrakt redan år 2014, året då han fyllde 16 år. Den säsongen debuterade han också i klubbens A-lag och han blev klubbens yngste spelare någonsin att spela en allsvensk match. Att få A-lagskontrakt med Halmstads BK var ett mål – och en dröm – som Haksabanovic hade redan i tidig ålder och avtalet betydde mycket för talangen. 

- Det var en dröm. Jag kollade alltid på matcherna då. Att jag då själv fick kontrakt och fick spela för A-laget – det är det man vill när man är liten, säger han i podcasten "Lundh".

ANNONS

Vilka var dina idoler i Bollklubben?
- Dusan Djuric.

Hur känner du nu när han knyter ihop säcken och är tillbaka?
- Det är kul att Halmstad har fått en så bra spelare.

Du har säkert inte missat att supportrarna var lite arga för att klubben tog tillbaka honom med tanke på att han valde Dalkurd för några år sedan. Hur ser du på det?
- Han valde Dalkurd då, men nu är han tillbaka i Halmstad, så nu borde de stötta honom.

Känns det att Halmstad ligger i superettan?
- Jag tycker att Halmstad borde ligga i allsvenskan, det är där de hör hemma. Det är inte kul, för det är klubben jag älskar. Jag vill se dem lyckas.

Det är säkert många HBK-fans som drömmer om att du ska göra som Dusan Djuric och komma tillbaka. Har du det i tankarna?
- Kanske innan jag avslutar karriären, det kan hända.

Men det är inte aktuellt i närtid?

ANNONS
- Inte som jag ser på det nu.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan. 

Fakta

220 - Sead Haksabanovic

Avsnitt 220 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sead Haksabanovic. Mittfältaren talar om valet att flytta hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping var bästa alternativet, om varför han ville vara utlånad länge, om att lugnet kring klubben passar honom, om att det blev fel när han talade om att AIK betalade för dåligt, om var på planen han ska passa in och om relationen till Jens Gustafsson var avgörande.

Dessutom berättar Haksabanovic om hur det var att vara eftertraktad av klubbar över hela Europa, om när han nobbade Brügge, om varför West Ham var rätt, om den nära relationen med Marko Arnautovic, om West Ham-stjärnorna som försökte få honom att dricka sprit och om den katastrofala utlåningen till Malaga där han inte blev spelklar på flera månader och tränaren inte visste vem han var.

Naturligtvis talar Haksabanovic om uppoffringar han gjort för att nå långt, om varför Halmstad är en bra plantskola, om hur det var att välja landslag, om varför det blev Montenegro och hur det svenska förbundet borde agera för att inte tappa fler spelare som kan välja landslag.

Publicerad 2019-03-09 kl 07:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto