Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovics framtid i Djurgården osäker: "Hoppas verkligen"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic är utlånad till Djurgården fram till sommaren.
Vad som händer sedan kan Dif:s vd inte svara på.
- Vi har inte gjort upp med honom, säger Henrik Berggren i Lundhs Podcast.

Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic anslöt på lån till Djurgården i Mars, efter att Ryssland invaderat Ukraina. Svensken har fått ett så kallat fribrev från klubben Rubin Kazan, i samband med att kriget startade.

Lånekontraktet sträcker sig dock endast till juni, och vad som händer efter det är oklart.

Vad talar för att ni har kvar Sead Haksabanovic i början på juli?
- Jag hoppas verkligen det, men den som kan sia om hur det här kriget slutar, vilket förhoppningsvis är alldeles snart, hur det blir och hur de ska hantera det. Jag vet ingenting mer om det, utan vi är glada för att han är här nu till sista juni. Och sen får vi helt enkelt se. 

ANNONS

Vilken uppgörelse har ni om det skulle öppna sig?
- Nej, vi har ingen uppgörelse utan vi följer de regler som finns inom fotbollen, så vi kan inte ha honom längre än så. Han har ju någon sorts fribrev från den ryska klubben eller ja, från europeisk fotboll. 

Men ni har inte gjort upp med Sead att om han skulle få ett fortsatt fribrev?
- Nej, det har vi inte gjort. Utan vi måste först se var det här tar vägen. Så vi har inte gjort upp med honom. 

Vad gör ni annars i sommar rent spelarmässigt?
- Vi försöker i grund och botten att göra våra affärer under vinterfönstret. Och då försöka undvika att göra affärer i sommarfönstret. Men det beror såklart lite på vad man har för spelare som kan försvinna, men vi räknar inte med att sälja någon spelare i sommar och då blir också följden att vi inte kommer värva någonting. Sen vet man aldrig det kan bli skador och det kan hända vad som helst. Men utgångspunkten är att vi inte ska göra nånting under sommarfönstret.

ANNONS

Ni har ju en del spelare vars kontrakt går ut, hur resonerar ni där? Vill ni ge dem kontrakt eller vill ni vänta säsongen ut?
- Nej, men jag tror att man får börja diskutera det där någonstans i sommar eller efter sommaren när vi ser lite på prestation och hur allting ligger. Det är ingenting som klämtar just precis nu, men det är en också en hederssak till spelarna. För de förtjänar ju någon form av besked, det har vi respekt för, så vi kan inte vänta för länge. 

Fakta

350 - Henrik Berggren

Avsnitt 350 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Henrik Berggren. Djurgårdens vd talar om en svajig säsongsinledning, om varför målen för 2022 inte innehåller en titel, om vikten av att knäcka koden kring Europa-spel, om kritiken om att han är för försiktig med pengarna, om en förväntad lugn transfersommar, om varför samarbetet funkar så bra med Bosse Andersson och om vad som sker med Marcus Danielson och Sead Haksabanovic.

Dessutom berättar Berggren om sin livslånga passion för klubben, om de jobbiga åren där många var oense och vänner fick sluta, om affären som räddade klubben ekonomiskt, om varför man inte betalar investerarna i Dif Invest AB, om vikten att fortsätta satsa mer på damerna, om det beklagliga i att polisen lade ner gruppen mot brott i idrottsmiljö, om när Dif-spelare blev kontaktade av matchfixare och om svensk fotbolls utmaningar.

Publicerad 2022-05-13 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto