Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hansson pekar ut - han är allsvenskans bästa målvakt: "Otroligt stabil"

Lundhs Podcast

Den tidigare Helsingborgs-målvakten Pär Hansson är numera expert i tv.
Nu pekar han ut allsvenskans bästa målvakt.
- Jag gillar det jag ser av Oscar Jansson, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Pär Hansson har lagt av med fotbollen, och numera är han allsvensk expert. Att just målvakter blir experter är inte jättevanligt, i podcasten Lundh berättar Hansson vad han tror att de kan tillföra.

- Det är många som packar ihop oss i en grupp. Det är framför allt att se det utifrån målvaktens ögon. Det behöver inte alltid vara positivt, det kan vara negativt också. Men att vi kan bolla tankar och idéer och att tränare som Axén och Jens kanske har annan syn på saker och jag ser det från en målvakts synfält, det tror jag kan vara ganska viktigt. Då kan man smitta över det lite på andra experter, precis som de kan smitta över hur en utespelare tänker. Kan man hitta den dynamiken… Jag var ganska noga när jag gick in i detta att jag gärna tittar lite mer på målvakterna, men jag vill vara bredare än en målvaktsexpert. Det har jag verkligen fått bli också.

Annons

Kan du se målvakter som klagar på experter som inte har varit målvakter och inte bedömer situationen rätt, kan du uppleva det så?
- När jag spelade kunde jag undra varför någon expert sade på ett visst vis, som när den gick mellan benen på en försvarare, det är hur svårt som helst för oss målvakter. Sådana saker ser jag absolut. Axén är på hela tiden och undrar varför vi har handskar när vi boxar hela tiden. Då kan jag förklara att han kanske behövde boxa i det läget för att han kom med hög kraft och så. Jag kan förstå hur du menar, och jag har själv känt så emellanåt, att det finns de som inte kan något om målvakter. Sedan har jag inte alla rätt när det kommer till målvakter, det finns andra som tänker annorlunda.

Vem är allsvenskans bästa målvakt?
- Jag gillar det jag ser av Oscar Jansson. Jag gillade det jag såg av honom i Örebro, men jag såg honom i förra matchen när jag kommenterade Norrköping-AIK – en otroligt stabil målvakt. Måste inte synas, tar det han ska, men går också ut i viktiga situationer och är målvakten med pondus. Så just nu säger jag Oscar Jansson.

Annons

I superettan?
- Jag hade Mathias Karlsson förra året som ett stort frågetecken, inte för att jag tyckte att han var dålig utan för att jag inte visste var han stod. Han kom från Örebro där han hade varit andremålvakt, spelat i division 1 innan. Han var ett stort utropstecken förra året, jag skulle säga att han är ett ännu större utropstecken detta år. Just nu är hans superettans bästa målvakt.

Vad får du för reaktioner från folk när du syns och så?
- Det har varit mer reaktioner än jag hade kunnat föreställa mig. Jag förstår att jag syns mer i tv nu än jag gjorde som målvakt. Vilket kanske är bra, för syns man som målvakt har man ofta gjort misstag. Jag får mycket bra reaktioner, det är många som hör av sig och tycker att jag är duktig på det jag gör. Det är alltid roligt. Sedan finns det säkert de som inte tycker att jag är duktig på det jag gör. Jag har ett instagram-konto, jag är inte jätteaktiv, så jag läser inte allt. Jag lärde mig det från tiden som målvakt, att ska jag läsa vad alla tycker och tänker så är jag snart sämst i världen. Jag bryr mig inte om det.

Annons

Lyssna på avsnittet i spelaren ovan.

Fakta

311 - Pär Hansson

Avsnitt 311 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pär Hansson. Den tidigare HIF-målvakten talar om nya jobbet som expert för allsvenskan och superettan, om utmaningen att vara så påläst han vill vara, om att han helst både vill kommentera matcher och vara i studion, om vikten att få in lite humor, om att det är bra med målvakter som experter, om vilka som är seriernas bästa målvakter och om hur han hanterar Helsingborg.

Dessutom berättar Hansson om framgångarna i HIF, om varför han köpte att bli bänkad i Feyenoord, om varför han ratade Hammarby, om den hemska nackskadan som satte stopp för karriären, om när han lades in på sjukhuset mot sin vilja, om kampen för att komma tillbaka och om sorgen när han insåg att det inte gick att spela vidare.

Publicerad 2021-05-19 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto