Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hedlund lämnade Tyskland efter bråk: "Oärlig mot mig från första början"

Superliga 2019-12-04 kl 06:30

Simon Hedlund hamnade i Union Berlins frysbox.
Nu berättar anfallaren om bråket som fick honom att lämna Tyskland.
- Han (Urs Fischer, tränaren) var oärlig mot mig från första början, säger han i podcasten "Lundh". 

Lyssna på hela avsnittet med Simon Hedlund i spelaren ovan.

Simon Hedlund, 26, lämnade sommaren 2016 Elfsborg för spel i Union Berlin. Anfallaren gjorde två och ett halvt år i klubben, men flyttade sedan vidare till Bröndby. Under första två säsongerna var han ordinarie i laget, men sedan hamnade han i klubbens frysbox. Hedlund berättar att han inte hade en bra relation med tränaren Urs Fischer. 

- Han var oärlig mot mig från första början. Jag sade ifrån, det gillade han inte. Då blev det läktaren. Det var i stort sett det hela. Han kunde inte ta det som en man, säger 26-åringen i podcasten "Lundh". 

Hedlund berättar vidare:

- Han sade att jag skulle vara en startspelare, en i laget. Men sedan visade det sig att han var oärlig, han sade inte som det var. Hade han sagt direkt som det var så hade jag kunnat byta klubb. Jag hade några klubbar efter mig där och vi frågade Union Berlin, men de sade att de inte skulle släppa mig. Sportchefen sade samma sak, att jag skulle vara en bärande spelare. Det lät jättebra. Men ju längre det gick…

ANNONS

- Jag startade kanske fem matcher, gjorde det inte sämre än någon annan men var inte bäst heller, men bättre än medel. Sedan blev jag satt på bänken och helt plötsligt tog han bort mig från truppen. Då frågade jag varför, han sade att jag hade tränat dåligt. Jag frågade de andra tränarna om de tyckte det, de sade nej. Då blev det att han hade något emot mig. Då sade jag till honom att det kändes som att han hade något emot mig. Men han vägrade erkänna det, men erkände det sedan när jag gick till Bröndby.

Vet du vad han hade emot dig?
- Nej, jag frågade aldrig. Det var precis innan jag skrev på papperna med Bröndby. Precis innan jag lämnade Union sade han att jag hade rätt, att han hade något emot mig. Men jag sade bara hej då och gick.

Jag förstår att man blir besviken på tränaren, men fanns det något du kunde gjort annorlunda? Eller ligger 100 procent av ansvaret på honom?

ANNONS
- Absolut kunde jag gjort en massa saker annorlunda. Man ska aldrig bara skylla på en person. Hade jag varit tillräckligt bra hade det här kanske aldrig hänt. Sedan är det mycket oärlighet i fotbollen överlag. Ibland gäller det att bita i det sura äpplet och visa att han har gjort fel. Det gjorde jag också ett tag, men när han inte tog ut mig i trupperna brast det för mig, tyvärr.

Låg det något i att du inte tränade bra eller livet utanför planen som kunde ha stört honom?
- Vi fick barn där, och jag frågade honom om jag kunde åka till Sverige och vara med när vi skulle ta bilder på vår lille son. Han hade barn själv och sade att det inte var några problem, men när jag kom tillbaka efter det var det något helt annat. Då kände jag att det kan ha varit det som irriterade honom, att jag gick fram och frågade om ledigt. Men jag tror inte att det var det på det stora hela, det måste ha varit något annat som skavde för honom. Kanske att jag var högljudd av mig och ville ta för mig.

ANNONS

Fotbollsvärlden är sällan sådan att man kan säga vad man tycker och tänker till en tränare. Det känns som att det ofta straffar sig. Eller?
- Så är det. Det beror på vilken typ av tränare det är. Jag tycker ändå att man ska ha högt i tak och vara ärlig mot varandra och säga vad man tycker och tänker. Klarar man inte av det tycker jag att man ska kolla sig i spegeln. Ett exempel är Klas Ingesson, bästa tränaren jag haft. Han var ärlig, rak, sade vad man skulle göra. Ingen bullshit. Han var ärlig och ville att jag skulle vara ärlig mot honom. Det var det bästa som fanns.

Union Berlin gick, efter att Hedlund lämnade klubben, upp till Bundesliga och är just nu placerat i mitten av tabellen. Anfallaren ångrar ändå inte att han lämnade klubben. 

- Jag tror inte att jag hade spelat i Bundesliga ändå när tränaren var kvar. Jag kände att det bästa för mig var att komma härifrån och visa att jag är en bra fotbollsspelare i stället för att sitta på bänken i Bundesliga. Man hade kunnat bita i det sura äpplet och kanske någon gång fått chansen, men jag tror tyvärr att det hade varit svårt med just den här tränaren. 

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Simon Hedlund i spelaren ovan. 

Fakta

248 - Simon Hedlund

Avsnitt 248 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Simon Hedlund. Bröndby-anfallaren har fått fart på karriären i danska ligan efter en tid i Union Berlins frysbox och berättar om känslan att se Union gå upp i Bundesliga efter flytten, om konflikten med tränaren Urs Fischer, om de hårda tagen på träningarna i Tyskland, om varför Bröndby var perfekt för honom och drömmen om att studsa ut i Europa igen.

Dessutom talar Hedlund om hoppet om en plats på Sveriges vinterturné, om flörten från Finlands landslag, om betydelsen av åren i Elfsborg, om Borås-klubbens haveri med Kevin Stuhr Ellegaard och att han gärna avrundar karriären på Borås Arena.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto