Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Jansson glad för Norlings skull: "När jag ser AIK ser jag Torino"

Förra säsongen fick Pontus Jansson besök av Rikard Norling i Turin.
Efter att ha följt Giampiero Ventura i träning spelar nu Norling 3-5-2 med AIK.
- Det är ju Torino som spelar när jag ser AIK, förklarar Pontus Jansson.

Giampiero Ventura var i Serie A-klubben Torino framgångsrik med en 3-5-2-uppställning. I somras blev han ny förbundskapten för Italien.

Svenske Pontus Jansson hade Ventura i Torino och förra säsongen fick mittbacken besök av sin gamle Malmö FF-tränare Rikard Norling i Italien. Norling var då klubblös och reste runt och besökte olika människor för att få inspiration och lära sig nya saker. I efterhand har Norling pratat väldigt gott om just besöket hos Pontus Jansson, bland annat i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Och i podcasten Lundh är Pontus Jansson veckans gäst. Landslagsmannen berättar då om att det var självklart för honom att bjuda in Norling när telefonen ringde.

- Ja, jag blev skitglad när han ringde. Jag pratade med Torino och tog tag i det direkt. Det värmer mitt hjärta oerhört när jag tittar på AIK nu. Jag ser ju… det är ju Torino som spelar när jag ser AIK (skratt). Det är skitkul alltså. Jag förstår att besöket han hade hos mig var väldigt givande, och jag vet att sakerna som han använder med AIK nu inte är saker som han har sett, utan jag tror det är mycket saker som jag har sagt till honom också och förklarat i detalj hur Giampiero Ventura tänker i sitt 3-5-2-system. Jag följer allsvenskan varje dag och ser nästan alla matcher, så det är klart att jag tycker det är jäkligt kul att se det när AIK spelar, hur de spelar, säger Jansson.

Pontus Jansson öser också beröm över den personliga utveckling som han ser att Norling haft den senaste tiden.

- Jag tror att Rikard har mognat enormt de sista åren, det märkte jag när han var nere hos mig. Det var inte den Rikard som jag hade i Malmö. Även om jag älskade Rikard i Malmö så kunde han vara lite flummig av sig. Otydlig. Men jag tror att han har mognat enormt och jag tror det är därför han når de här framgångarna också. Det var en sak i Malmö, för det laget vi hade i Malmö när han tog guld var ju enligt mig overkligt bra, nästan ett av de bättre lagen i modern tid. Nästan alla är ju landslagsspelare eller har varit landslagsspelare. Och som jag sa, när vi spelade matcher med Rikard var det mycket bara ”ja, gå ut och kör, vi kommer att vinna ändå”. Så jag märker att han har mognat enormt med AIK. Han har fått dem att förstå vad det handlar om.

119 - Pontus Jansson

Avsnitt 119 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken har blivit en omedelbar kulthjälte i Leeds United och berättar att han funnit kärleken till fotbollen igen, att antalet följare i sociala medier exploderat, att klubben redan nu köper loss honom från Torino, att målet är att spela i Premier League och att ”pengarna i Championship är overkliga”. Pontus Jansson talar även tacksamt om allt han lärde sig i Italien och serie A, att han gick ner nästan tio kilo när han började ta kosten på allvar, om knäskadan som hotade karriären och om sveket när Torino inte skrev under det nya kontraktet trots löften om det och till sist inte ville ha honom kvar. Dessutom om kärleken till Malmö FF, drömmen att återvända, omvandlingen från ung anfallare i MFF som Aston Villa till mittback, att han själv betalade MFF 500 000 euro när han flyttade och att han var oerhört nära att skriva ett livstidskontrakt med klubben efter en egen idé om det. Pontus Jansson talar även om vilken roll han vill spela i Janne Anderssons landslag, om varför han var kritisk mot Hamrén efter EM och om polaren Erik Johanssons beslut att lägga av i Blågult.

Publicerad 2016-10-13 kl 06:15
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER