Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson om slutet i Torino: "Ville nästan slå sportchefen"

Championship 2016-10-14 kl 06:00

Han var överens om ett nytt kontrakt - sen tvärvände Torino.
Pontus Jansson berättar nu att han kokade inombords när han förstod vad som hänt.
- Jag ville nästan slå sportchefen, säger han i podcasten Lundh. 

I somras var Pontus Jansson överens med Torino om ett nytt kontrakt, och efter att klubben sålt mittbackskonkurrenten Kamil Glik till Monaco såg svensken ut att bli ordinarie till den här säsongen. Men nye tränaren Sinisa Mihajlovic ville annat och allt slutade i att Jansson lånades ut till Leeds i Championship.

Den här veckan gästar Jansson Fotbollskanalens podcast Lundh och i podden berättar den förre Malmö FF-spelaren om situationen i Torino.

- Allt började med att jag kom ner en vecka senare än alla andra på grund av EM. Jag kommer ner, och då har jag sagt till Martin (Dahlin, agent) att ”innan jag gör första träningen här på försäsongen så vill jag ha kontraktet påskrivet och allting klart”. Den 15 juli ska jag vara på plats, så den 10 juli, tror jag, skriver jag på med Martin i Malmö. Då har sportchefen skrivit på det, och jag skriver på det och så fattas det bara en kråka från presidenten, och det skulle han göra typ någon dag senare. Så när jag kommer ner tror jag att allt är klart. Jag börjar träna, och i med att det är fyrbackslinje tänkte jag ”bra, det är två platser att slåss om”. Det kändes bra i början, men sen fick jag en liten reaktion på mitt knä igen och så tillbaka till alla de här onda tankarna att ”fan, ska mitt knä förstöra nu igen”. Så jag vet inte om det hade med det att göra; att tränaren blev orolig för om jag skulle klara en hel säsong i Serie A och därför drog tillbaka kontraktet tillsammans med presidenten. Men jag vet inte. Jag kände direkt när jag kom ner på första träningen att de trodde på mig, men inte den tron som Ventura (förre tränaren) hade. Så jag kände direkt att det var någonting lurt, säger Jansson.

ANNONS

När förstod du att presidenten inte hade skrivit under kontraktet?
- Det tog ett par veckor. Under den tredje eller fjärde veckan så kommer jag ihåg att jag ringde Martin (Dahlin) säkert varannan dag och såhär: ”vad händer, ska det bli klart”? Jag ringde sportchefens högra hand och undrade när det skulle bli klart. De säger hela tiden till mig att ”ta det lugnt bara, det är så här det funkar i Italien, det tar sin tid”. Man accepterade det, men under tredje eller fjärde veckan förstod jag att någonting var skumt. Martin blev sjukt förbannad och ringer till sportchefens högra hand och får typ honom att börja gråta. Martin typ skrek på honom, till slut förstod han att… då fick (Martin) ur honom typ att ”nja, jag vet inte om tränaren kanske är osäker på Pontus, att han vill ha sina egna spelare från andra klubbar”. Då förstod vi att det handlade om det. Sen gick det snabbt efter det.
ANNONS

Hur reagerade du själv?
- Jag blev helt knäckt alltså. Även om jag hade det på känn så blev det ändå som ett slag rätt i ansiktet. För han (Sinisa Mihajlovic) var ändå tränare när jag fick kontraktet och hade ändå sagt till sportchef och president att ”Pontus vill jag satsa på”, tillsammans med (Nikola) Maksimovic. Jag hade skrivit på kontraktet och fått det av dem, så det blev som ett slag rätt i ansiktet när allt bara vände över en dag.

Vad sa du till Mihajlovic, sportchefen och presidenten?
- Till Mihajlovic sa jag faktiskt ingenting. Jag har inte ens träffat honom efter att jag fick höra det. Jag satt på kontoret, jag tror det var typ en måndag och vi var lediga, och så fick jag höra allt detta av sportchefen. Då satt vi öga mot öga, jag och sportchefen. Jag vet att han gillar mig, har alltid gjort och gör det fortfarande. Och han satt och typ ville försvara mig, men jag var bara så förbannad… (skratt) typ nästan så att jag ville slå honom också. Men han sa: ”du är fortfarande en spelare som jag tror att jag kan sälja för 10-15 miljoner euro, och jag tror sjukt mycket på dig, men det är så här det är. Jag kan inte göra någonting. Tränaren tror inte på dig på det sättet”. Då sa jag bara: ”lyssna, du behöver inte säga något till mig nu, men bara låt mig gå härifrån”. Och sen gjorde de det också. Jag sa att jag ville bort därifrån så fort som möjligt. Sen ringde jag Martin (Dahlin) direkt efteråt och så började han med andra klubbar, och sen kom Leeds. 
ANNONS

119 - Pontus Jansson

Avsnitt 119 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken har blivit en omedelbar kulthjälte i Leeds United och berättar att han funnit kärleken till fotbollen igen, att antalet följare i sociala medier exploderat, att klubben redan nu köper loss honom från Torino, att målet är att spela i Premier League och att ”pengarna i Championship är overkliga”. Pontus Jansson talar även tacksamt om allt han lärde sig i Italien och serie A, att han gick ner nästan tio kilo när han började ta kosten på allvar, om knäskadan som hotade karriären och om sveket när Torino inte skrev under det nya kontraktet trots löften om det och till sist inte ville ha honom kvar. Dessutom om kärleken till Malmö FF, drömmen att återvända, omvandlingen från ung anfallare i MFF som Aston Villa till mittback, att han själv betalade MFF 500 000 euro när han flyttade och att han var oerhört nära att skriva ett livstidskontrakt med klubben efter en egen idé om det. Pontus Jansson talar även om vilken roll han vill spela i Janne Anderssons landslag, om varför han var kritisk mot Hamrén efter EM och om polaren Erik Johanssons beslut att lägga av i Blågult.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto