Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kacaniklic hade kunnat välja bort Blågult - ger råd till spelare i samma sits: ”Det är det viktigaste"

Allsvenskan

Alexander Kacaniklic kunde valt både Serbien och Sverige.
Bajen-mittfältaren tycker att man ska välja med hjärtat.
- Du som spelare ska vilja spela för det landet. Det är det viktigaste, säger han i podcasten ”Lundh”.

Foto: Bildbyrån.

Hammarbys nyförvärv Alexander Kacaniklic gjorde debut i det svenska A-landslaget mot Brasilien på Råsunda 2012. Därefter följde möte med Färöarna, Tyskland, England och Argentina.

Faktum är dock att Kacaniklic hade möjligheten att välja spel för Serbien, i och med att hans pappa är serb. Det var dock aldrig aktuellt, berättar han i podcasten ”Lundh”.

Överlag tycker han att det är svårt för förbundet att kunna göra något kring spelare som har samma möjlighet – spel i landslaget ska grunda sig på känslor, säger han.

Du hade kunnat ha dubbla chanser landslagsmässigt. Du valde Sverige men jag såg att din pappa gärna hade sett att du spelat för Serbien?

ANNONS
- Ja, han är ju född i Serbien men uppvuxen i Sverige. Det är klart att de tankarna finns lite hos honom.

Hur gick diskussionen er emellan?
- Det var inte jättemycket diskussion. Jag är uppvuxen och född här i Sverige och ser mig som svensk. Men det fanns alltid lite tankar från hans sida att jag kanske skulle göra det…

Hörde du av förbundet när du började spela för ungdomslandslag i Sverige?
- Nej, jag hörde inget. Pappa hade lite samtal från folk där nere då och då, men jag personligen hörde inget. Det var Sverige som gällde för mig.

Det finns en diskussion om att svenska förbundet tappar spelare. Vad tror du att man kan göra från svenskt förbundshåll för att inte tappa spelare?
- Man kan inte ta med spelare bara för att inte riskera att tappa dem. Det första med landslaget är att du som spelare ska vilja spela för det landet. Det är det viktigaste. Väljer de någon annan har de mer känsla för dem. Så är det bara. Jag tycker inte att man som förbund ska ta ut spelare bara för att en spelare kanske kan blomma ut och bli bra. Det viktigaste är hjärtat att spela för landet.

ANNONS

223 - Alexander Kacaniklic

Avsnitt 223 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Alexander Kačaniklić. Mittfältaren är tillbaka i svensk fotboll efter tolv år i England och Frankrike och talar om varför det blev Hammarby, om önskan att vinna en titel, om varför moderklubben Helsingborgs IF aldrig var aktuellt, om sin skepsis mot konstgräs och om vilka förväntningar vi kan ha på honom och Hammarby när det blir allsvensk debut.

Dessutom berättar Kačaniklić om den tuffa tiden i Nantes där han blev utfrusen, inte fick käka med laget eller ens träna med U-laget, om sekretessavtalet som gör att han inte får säga vad han tycker om Nantes president, om den tuffa franska ligan, om sorgen över förre lagkompisen Emiliano Sala och om önskan att Nantes verkligen hjälper den omkomne argentinarens familj.

Naturligtvis talar Kačaniklić om tiden som ungdomsproffs i Liverpool, om vad han har för egenskaper som gör att han tog sig hela vägen till Premier League, om när Roy Hodgson bytte bort honom men då tagit fel spelare, om kärleken till Fulham, om debuten i Premier League, om succédebuten och åren i landslaget, om vad SvFF ska göra när spelare kan välja mellan landslag och om drömmen att komma tillbaka till Blågult.

Publicerad 2019-03-28 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto