Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kacaniklic om bisarra övergången från Liverpool till Fulham: "Hodgson trodde att han bytt bort en annan Alex"

Allsvenskan

Liverpools Roy Hodgson bytte bort Alexander Kačaniklić i en spelaraffär.
Men managern hade tagit fel ”Alex” – och försökte få tillbaka honom.
- Då hade jag redan ändrat mig i huvudet och var väldigt exalterad över att komma till Fulham, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Hammarbys nyförvärv Alexander Kačaniklić värvades 2007 som ungdomsproffs till Liverpool som 16-åring och tränade med åren mer och mer med A-laget. Men när klubben bytte manager och Roy Hodgson tog över efter Rafael Benitez sommaren 2010 så blev Kačaniklić bortbytt till Fulham.

Skälet var att Hodgson ville ha Paul Konchesky och skickade Lauri Dalla Valle och Alexander Kačaniklić i andra ändan.

I podcasten Lundh berättar Alexander Kačaniklić att Roy Hodgson gjorde fel:

- Det var så klart lite jobbigt att Liverpool ville byta bort mig, men när jag var i Fulham och innan jag skrev på hade jag ett samtal med Roy Hodgson på telefon, där vi kom fram till att han bytte bort fel Alex. I hans huvud trodde han att han bytte bort en annan Alex mot Konchesky. Men då var det för sent. Det är lite roligt, säger Alexander Kačaniklić.

Annons

Han fattade först då…?
- …att det var Kačaniklić. Ja. Då sade han bara till mig att jag var välkommen tillbaka i Liverpool med öppna armar, men att jag skulle göra det jag kände för.

Wow. Men du gick inte tillbaka.
- Nej, det gjorde jag inte. Då hade jag redan ändrat mig i huvudet och var väldigt exalterad över att komma till Fulham.

Det blev alltså en affär där Fulham bytte till sig dig när Paul Konchesky går till Liverpool. Hur kändes det? Sved det att lämna Anfield?
- Både och. Jag var väldigt inne i Liverpool i mitt huvud, att det skulle gå hela vägen där. När Roy Hodgson kom till klubben blev det lite annorlunda, en stor förändring. Benitez hade varit där tidigare och gjort klubben till sin egen med alla som jobbade i klubben. När han lämnade och tog med sig allt sitt folk blev det lite turbulent. Hodgson kollade inte så mycket på oss yngre, han ville ha snabba resultat. Han ville ha Paul from Fulham.

Annons

Hur var det att vara med i Liverpool och träna med Gerrard och kompani?
- Det var otroligt, otroligt. Redan i akademin, hur proffsigt det var. Det var en fantastisk fotbollsuppfostran med alla tränare och att sedan träna med alla de spelarna på Melwood – det var en dröm.

Men var i Fulham genombrottet kom. Det gick ändå ganska snabbt innan Martin Jol gav dig chansen. Hur ser du på det?
- Jag lånades först ut till Watford innan jag debuterade för Fulham. Jag skulle säga att min största merit är att ha tagit mig från ungdomsproffs hela vägen till Premier League. Det är tufft, väldigt tufft.

- Det var stort. När han gav mig chansen var det bara att ta den. 

Du slog igenom i Sverige också, det blev medial uppmärksamhet och folk började söka dig. Hur var det att vara i skymundan och gå till Premier League-spel?

Annons
- Det gick väldigt fort. Redan när jag gick till Watford började telefonen ringa ganska ofta, de kontaktade både agenten och mina föräldrar, men jag försökte hålla mig borta från det och bara prestera på planen. Jag vet hur lätt det är att man hajpar upp något på måndagen och att det är borta på tisdagen. Jag ville ligga ganska lågt och bara spela fotboll. Men på grund av att jag slog igenom här hemma i Sverige med landslaget blev det mer och mer.

223 - Alexander Kacaniklic

Avsnitt 223 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Alexander Kačaniklić. Mittfältaren är tillbaka i svensk fotboll efter tolv år i England och Frankrike och talar om varför det blev Hammarby, om önskan att vinna en titel, om varför moderklubben Helsingborgs IF aldrig var aktuellt, om sin skepsis mot konstgräs och om vilka förväntningar vi kan ha på honom och Hammarby när det blir allsvensk debut.

Dessutom berättar Kačaniklić om den tuffa tiden i Nantes där han blev utfrusen, inte fick käka med laget eller ens träna med U-laget, om sekretessavtalet som gör att han inte får säga vad han tycker om Nantes president, om den tuffa franska ligan, om sorgen över förre lagkompisen Emiliano Sala och om önskan att Nantes verkligen hjälper den omkomne argentinarens familj.

Naturligtvis talar Kačaniklić om tiden som ungdomsproffs i Liverpool, om vad han har för egenskaper som gör att han tog sig hela vägen till Premier League, om när Roy Hodgson bytte bort honom men då tagit fel spelare, om kärleken till Fulham, om debuten i Premier League, om succédebuten och åren i landslaget, om vad SvFF ska göra när spelare kan välja mellan landslag och om drömmen att komma tillbaka till Blågult.

Publicerad 2019-03-25 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto