Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karlsson om pressen i Gnaget: "Då kanske man inte ska röra sig i krogmiljö"

5v

AIK är en klubb där det inte sällan blåser snålt.
Något veteranen Per Karlsson är medveten om.
- Man kanske inte ska röra sig i en krogmiljö när det går sämre, säger han i podcasten ”Lundh”.

Precis som i många andra storstadsklubbar är engagemanget kring AIK stort. Under åren har det många gånger rapporterats om kamp i styrelserummen – och supportergrupperingar med tveksamt rykte som ställt krav och skapat turbulens.

ANNONS

Per Karlsson har hunnit bli 35 år och har gjort flest matcher i AIK:s historia. Han vet hur det kan vara när det blåser till, vilket han pratar om i podcasten ”Lundh”.

- Jag älskar att vara i en klubb som folk är engagerade i. Jag är inte säker på att jag hade varit, och nu säger jag det här för första gången, men hade AIK varit ett lag som inte hade haft det engagemanget runtomkring och man hade legat på undre halvan, då vet jag inte om jag hade stannat under hela min karriär, för det är det här som driver mig, att få verka i det här laget som förväntas vara i toppen, och som många vill väl. Det är också många som blir arga, det betyder att de bryr sig. Jag tror att supportrarna till AIK är så, de tar så mycket plats för att de bryr sig, de vill att laget ska göra bra ifrån sig. Jag tycker om att vara för att vara i en sådan, jag aktar mig för att säga organisation, det låter så amerikanskt, men en sådan klubb.

ANNONS

Hur har du förhållit dig till det under din karriär? Jag inbillar mig att det är skillnad när man är 35 mot när man är 20 att vara en del av det?
- Nu har jag kunnat stöta bort det på ett bättre sätt, stöta bort det för att göra min grej istället. Jag märkte med tiden att om jag lägger så mycket energi på sådant som jag gjorde när jag var yngre, då läste man mycket mer och påverkades av det. Man kunde påverkas av någon kommentar på nätet. Det gynnade inte mig. Det där växte bort med tiden. Jag vet oftast om jag har gjort det bra eller dåligt. Jag vet i stora drag vad som händer i klubben, jag behöver inte veta mer. För att jag ska kunna prestera på planen och vara mitt bästa jag måste jag lägga undan det. Jag är blott en spelare ibland, man måste få vara det också.

Ibland går passionen överstyr, som i andra stora klubbar. Hur många gånger har du känt att du blivit rädd eller att det har gått för långt när folk har försökt påverka dig?- Noll gånger. Jag måste vara en av dem. Sedan har jag förstått att… Man kan ju öppna upp för det där eller inte. Man kanske inte ska röra sig i en krogmiljö när det går sämre.

ANNONS

Det gör inte du?
- Nej. Ungefär som under pandemin, är du minister så kanske du inte ska åka till Sälen. Är du fotbollsspelare och har en tyngre period, då håller man en låg profil istället. För det upprör, för det är så engagerade människor runt AIK. I grund och botten är det bra. Det är det som vi delvis får betalt för, att se till att vi sköter oss.

Vad krävdes för att du skulle lära dig att hålla sådana kommentarer från nätet och inte gå in och läsa på sociala medier?
- Jag tror, jag har inte funderat så mycket på det, att det är för att jag påverkas av det. Om jag läser forumkommentarer om min egen insats, många skriver i affekt och är upprörda, och har sämre kunskap om fotboll än jag, då blir det inte korrekt och rättvist om jag låter mig påverkas av det. Stryker man det… Nu tog jag exemplet efter att jag har gjort något dåligt, men det kan likaväl vara efter något bra, så tror jag inte att… Jag har sett spelare som går in och söker på sitt namn på Twitter efter en vinst bara för att se sina hyllningar, jag tror inte att det är nyttigt med sådant heller.

ANNONS

306 - Per Karlsson

Avsnitt 306 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Per Karlsson. AIK:s trotjänare talar om att se fram emot ännu en allsvensk säsong, om att kämpa med en skada och ökad konkurrens, om vilka förväntningar som är rimliga på klubben, om mixen i truppen med unga talanger och veteraner samt att han fortfarande känner pirret inför match.

Dessutom berättar Karlsson att han vill spela på i flera år till, att han bestämt sig för att avsluta i AIK när det väl är dags, att han alltid älskat att spela i en klubb som väcker starka känslor, att han lärt sig att skärma av sig från politik, ekonomi och rubriker som rör AIK, att han varit nära att lämna klubben vid ett par tillfällen men nu är glad över sina rekord och att han funderar ganska mycket på vad som ske efter karriären.

Publicerad 2021-04-13 kl 06:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto