POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Kjartansson om att nobba Djurgården: ”Hammarby är rätt plats för mig”

Vidar Örn Kjartansson var på Djurgårdens önskelista.
Men han hamnade i konkurrenten Bajen.
- Hammarby var jag mest intresserad av att gå till, säger islänningen i Lundhs podcast.

Vidar Örn Kjartansson är för tillfället utlånad till Hammarby från Rostov. Innan han kom till Bajen i vintras fanns det dock en annan klubb som visade intresse, Djurgården. För hans egen del var det dock tvära kast när beslutet skulle fattas om vart han skulle gå.

Det gick väldigt snabbt. Jag visste redan innan att jag inte skulle få spela från start i Rostov. De sade att jag fick gå på lån om jag ville, och jag tänkte att det kunde vara bättre. Jag fick dock bara gå på lån fram till sommaren. Jag pratade med min agent om att hitta något ställe för mig att spela fram till sommaren, och han berättade om Sverige, Norge och USA. Det är inte så många ställen du kan gå till…

Du lämnade Israel för att gå till Ryssland, det var inte så många ställen du kunde gå till. Du behövde gå till en liga som startar på våren.
- Exakt. I januari var det mycket intresse, men jag kunde inte lämna för då hade det blivit min tredje klubb för säsongen. Det är en konstig regel, men så är det. Plötsligt var det några svenska klubbar som kontaktade min agent. Jag hade inte många dagar på mig att ta ett beslut. Men Hammarby var jag mest intresserad av att gå till. Jag hade redan pratat med de som spelat här förut. Jag tog ett beslut rätt snabbt. De andra klubbarna är definitivt bra, men jag tyckte att Hammarby var rätt plats för mig just då.

Du sade tidigare att du inte pratat med Malmö.
- Nej, jag pratade aldrig med dem. Jag tror att de flesta klubbarna redan har allt redo i mars. Malmö hade fem anfallare, eller något sådant. Det finns ingen anledning att värva ytterligare en anfallare då. Det var bara klubbar som verkligen behövde anfallare som kontaktade mig. Malmö var aldrig involverade.

FAKTA

Här hittar du podden med Vidar Örn Kjartansson

FAKTA

230 - Vidar Örn Kjartansson

Avsnitt 230 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Vidar Örn Kjartansson. Anfallaren talar om hur han trivs med Hammarbys spel, om att vilja stanna säsongen ut, om möjligheten att slåss om SM-guld, om spelarnas krismöte efter förlusten mot Malmö FF och om att hantera pressen med publiktrycket.

Kjartansson berättar om besvikelserna att missa både EM 2016 och VM 2018, om relationen med Lars Lagerbäck, om varför han pensionerade sig i landslaget, om hur Erik Hamrén övertalade honom att göra comeback och drömmen om att spela EM 2020.

Vidar Örn Kjartansson talar även om tiden i Malmö FF, om hur imponerad han är av Markus Rosenberg, om svårigheten att byta klubb i rätt läge, om felsteget att gå till Kina, om hans känsla för att göra mål och hoppet om att få spela i England eller Tyskland.

Publicerad 2019-05-16 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå