Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klausulen som tog Schüller till Stockholm: "Det blev för bra för att vara sant"

Allsvenskan

Rasmus Schüller kom till Djurgården i vintras.
Till viss del tack vare en speciell klausul i kontraktet med HJK.
- Vi kunde hitta ett samförstånd, säger mittfältaren i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Lyssna på avsnittet med Schüller i spelaren.

Rasmus Schüller har sedan tidigare sin flickvän i Stockholm, och har därför varit ute efter en flytt till Stockholm. I vintras blev flytten verklighet då han lämnade finska HJK för Djurgården - en flytt som till viss del kunde komma till tack vare en klausul i hans kontrakt.

- Kontrakt är ofta under sekretess, man ska inte gå ut med vad som står i dem. Men vi hade kommit överens om att det för ett nominellt belopp var möjligt att göra en sådan här transfer till explicit Stockholmsregionen. HJK har hjälpt mig mycket, jag känner att jag också har hjälpt dem en del under min tid som fotbollsspelare. Så vi kunde hitta ett samförstånd där, att hjälpa varandra. Vi hade en jätteframgångsrik säsong i fjol med HJK där vi vann dubbeln med cupen och ligan. Vi var inte med och spelade i Europa i fjol, så vi vann allt vi deltog i. HJK var också nöjt med utfallet, berättar Schüller i podden.

ANNONS

När Bosse Andersson tog kontakt med dig, de insåg att du kunde komma dit och de hade fått en del luckor, hur reagerade du då?
- Jag var glad, måste jag säga. Jag var ju här förra hösten efter att min säsong hade tagit slut, jag var här på grund av min civila situation. Jag hade hört att det fanns ett intresse för Djurgården under hösten, men jag vågade inte säga till min sambo att något var på gång, för i fotboll kan det vara saker och ting på gång men inget är säkert förrän allt är säkert. Hon var ovetande om situationen tills typ det var påskrivet eller någon dag innan. Sedan kom chocken när jag sade att jag skulle flytta hit. När Bosse ringde och vi fick initial kontakt var jag jättetaggad och ville från första sekund att det skulle gå i mål.

I och med flytten stod det klart att Schüller skulle spela för sin pappas favoritlag Djurgården, samt kunna flytta ihop med sin flickvän i Stockholm.

ANNONS

- Efter den initiala chocken var båda riktigt nöjda, säger Schüller.

Så din sambo var inte helt nöjd?
- Det var en chock först. För vi har varit till och från på långdistans ganska länge. Det är en förändring som sker, men hon var ju glad, även om det först blev ”varför har du inte sagt något? (skratt).

Varför lämna Helsingfors? Ni var framgångsrika och du har tagit mycket titlar där?
- Jag har varit där länge och nått stor framgång. Jag tänkte när jag kom tillbaka från MLS att jag skulle vara i Finland, jag har ju mitt plugg där också. Men när jag var i Helsingfors ett år kände jag att jag inte var redo, att jag ville testa ett äventyr och testa nya utmaningar. När den här möjligheten kom med min livssituation samt kopplingen historiskt med farsan så var det för bra för att vara sant.

Är det till och med så att du vill längre än allsvenskan?

ANNONS
- Min drömsituation var nog att signa för Djurgården. För att avslöja lite, men klausulen du nämnde i kontraktet hade inte funnits där om det inte hade varit en drömsituation för mig som nu blev av.

FAKTA

312 - Rasmus Schüller

Avsnitt 312 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rasmus Schüller. Den finländske landslagsmittfältaren talar om det lyckade skiftet till Djurgården, om klausulen som gjorde att han kunde flytta till Stockholm, om att mörka transfern för dåvarande särbon, om att det är starkt att man fått ihop laget snabbt, om att han gillar delat ledarskap med två tränare, om att man ska utmana Malmö FF om SM-guldet och om träningsveckan med AIK som inte gav kontrakt.

Dessutom berättar Schüller om förväntningarna på Finland inför EM, om att Nations League gav det finska landslaget ett lyft som ledde till det första mästerskapet, om en tuff EM-grupp med känsligt möte med Ryssland, om att ställas mot Sverige i EM-genrep, om sin beundran för Riku Riski som vägrade åka på träningslägret i Qatar och om att plugga juridik och läsa Mobergs Utvandrarserie inför flytten till Minnesota United.

Publicerad 2021-05-30 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto