Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Kujovic om bonusarna i Turkiet: "60 000 kr i ett kuvert"

Emir Kujovic hade en tuff tid i Turkiet, där anfallaren som många andra fått erfara systemet med uteblivna löner som ersattes av höga vinstbonusar.
- Vi fick en 50-60 000 kronor i ett kuvert, säger han i podden Lundh.

Emir Kujovic är gäst i veckans poddavsnitt av Lundh. Där pratar den svenska landslagsanfallaren om tiden i Turkiet och de segerbonusarna som han levde på då lönerna inte dök upp på kontot. Den ekonomiska osäkerheten gör ändå att Kujovic inte vill återvända till Süperlig som spelare.

- Jag vill inte dit nu, i så fall till toppklubbarna. Det är för mycket problem med sena löner och att problemet verkar vara accepterat, säger han i podden.

Men ni fick ändå segerbonusar?
- De var ju fantastiska. Klubbarna var de aldrig sena med bonusarna, och de kunde man leva på även fast lönen inte hade dykt upp så det var ingen kris.

- I den första klubben (Kayserispor) så var inte bonusarna så höga, för vi var precis under topplagen då. Men i den andra klubben var vi ett bottenlag och där var det extrema bonusar. Jag tror att vi kanske fick en 50-60 000 kronor i ett kuvert.

I cash?
- Ja, i cash. Och det roligaste var när man kom till träningsanläggningen, då kände man att atmosfären var riktigt bra. Det var positivt. Folk som jobbade inom klubben… direkt när man kom in såg man hur glada de var. De hälsade vänligt och frågade hur man mådde. Jag tänkte alltid; du frågar ju aldrig det?

- Man kommer in i ett samlingsrum och så sitter kaptenen, sportchefen och någon till från styrelsen längst fram med en stor låda. Inne i den låg de här kuverten uppradade. Och så ett papper bredvid, där det står ditt namn och hur mycket du ska få. Du skriver på, men det roligaste är att när man har gjort det så går alla till ett hörn och räknar pengarna. Och det tar ju ganska lång tid i och med att det var så mycket…

Emir Kujovic berättar också om de möten som laget hade inför varje match med klubbpresidenten i Elazigspor där man förhandlade om hur mycket segerpremier laget skulle få i den kommande matchen.

- Presidenten var mycket speciell. Varje onsdag, mitt i veckan inför en match, satt vi i samma rum med hela truppen. Han satt längst fram och fick te serverat och tände sin cigarett. Så satt vi där och diskuterade hur mycket pengar vi skulle få om vi vann nästa match. Det var också en helt otrolig upplevelse, jag trodde inte att det var sant. Det var nästan som en auktion. Vår turkiske kapten hade vårt ord, och så satt vi utlänningar i ett hörn med en tolk. Men jag fattade ju inte turkiska, så jag sa aldrig ett enda ord, men inombords skrattade jag. Jag försökte hålla mig, för jag tyckte att det var så roligt.

101 - Emir Kujovic

Avsnitt 101 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Emir Kujovic. IFK Norrköpings skyttekung berättar om alla bud i januari, besvikelsen på en del agenter, att lönebuden trissades upp och hur klubbar ville hämta honom i privatjet och fick andra spelare att ringa honom för att övertala. Dessutom talar han om EM-chanserna, om när han inte svarade när Erik Hamrén ringde, att landslags-drömmen aldrig dött och att spel för Montenegro aldrig varit aktuellt. I podden lyfter han på frågan att han med sin bakgrund behövt bevisa mycket mer, att han är tacksam för att Zlatan visat vägen och att fotbollen hjälpt honom att hålla rätt navigering under uppväxten i Klippan och Landskrona. Anfallaren hyllar Janne Anderssons inflytande, om att ”Totte ”Nyman får mer rubriker i Norrköping och varför det var självklart att hylla hjärtsjuke Kamara. Dessutom om livet som praktiserande muslim, att brodern Ajsel Kujovic hjälpt honom mycket och om proffslivet i Turkiet med fina bonusar och speciella förhandlingar med presidenten om segerpremier.

Publicerad 2016-05-04 kl 23:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons