Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Kujovic om de ökande lönebuden i januari: ”Till slut blev det ju löjligt"

Fem olika anbud från Italien, England, Schweiz, Tyskland och Kina.
Ändå stannade Emir Kujovic.
- Det kändes helt enkelt inte rätt och jag tror jag tog rätt beslut, säger han i podcasten Lundh.

Efter att ha vunnit Allsvenskan med IFK Norrköping och dessutom tagit hem skytteligan räknade de flesta med att Emir Kujovic skulle lämna Sverige i januari. Något han själv också trodde på, men till slut tröttnade han på alla olika turer. 

Klubbar och agenter ringde ner honom – och det fanns fem olika bud.

- Alltså det jag kan säga är att de flesta agenter är ju…alltså det är en sjuk bransch. De snackar mer än vad de jobbar. Det var många som ringde mig och sa: ”vi vill ha mandat för två klubbar”. Sen var de på en så mycket, och pratade så mycket om att det kommer att bli någonting, så att man tänkte: ”okej, vi kör. Jag ger honom mandat. Jag kommer att få ett kontrakt”, säger Emir Kujovic i podcasten Lundh. 

- Men i vissa fall att efter jag gett dem mandat hörde jag inte ens tillbaka från dem, och för mig är det väldigt lågt. Okej att en agent vill hjälpa dig. Att han försöker, men att det inte går. Då ringer du till spelaren och säger att ”jag har presenterat ditt namn, de var intresserade och kom för att kolla på dig, men dom vill ha en annan typ. Eller: ”du var inte tillräckligt bra”. Fine, då är det väl så. Det är ju sanningen. En sanning är ändå en sanning. Men att inte höra av sig, då går det liksom från så mycket snack till det. Det var bland annat de här sakerna som gjorde mig väldigt frustrerad. På ett sätt är det bra, för nu vet jag hur den branschen funkar utantill. Jag vet hur jag ska göra i fortsättningen. 

- Jag hade många alternativ, men i slutänden kändes det inte rätt med någon av dem. Det var ett i Kina, sen var det fyra i Europa: Italien, England, Tyskland och Schweiz. Men det kändes helt enkelt inte rätt, och sen hände det andra grejer också vid sidan om detta. Det hela blev en soppa.

Emir Kujovic var till och med på besök hos en klubb men kände att det inte blev rätt. Ändå svalnade inte intresset och när han var med Norrköping på träningsläger i Portugal precis inför att transferfönstret skulle stänga var det hårt tryck på honom.

- De här klubbarna höjde ju lönerna hela tiden, och till slut blev det ju löjligt. Både klubben från Italien och Schweiz skulle skicka privatplan till vårt träningsläger i Portugal för att hämta mig, men då tänkte jag: ”nu måste jag sätta ner foten. Jag kommer inte. Jag vill inte.”

- Alla de här klubbarna ville ju ha mig. Jag fick ju samtal och så. Även spelare från de här klubbarna hade fått i uppgift av klubben att övertala mig. Så det var ändå… man har fått mer kött på benen och fått uppleva det också. Men känslan och grundinställningen var att jag inte ville till någon av de här klubbarna, och samtidigt trivdes och trivs jag riktigt bra i Norrköping. Jag kunde inte se mig lämna något som jag hade och har det så bra i.   

Hur är det att vara kvar?
- Det känns bra. Jag tror att jag tagit rätt beslut. Efter förra säsongen kan jag ju säga att jag var inställd på att lämna, och det var väl också indikationerna jag hade. Men sen hände det massor med grejer som i slutänden gjorde att det inte kändes rätt. Och det ska det göra om jag ska lämna. Då tänkte jag att ”nej, men då är jag kvar här i tryggheten”. Jag tänkte på EM i sommar också, som jag självklart vill vara med i. Här går det ju bra - det är bara att fortsätta så - och sen får jag kanske se i sommar om det dyker upp något bra.

Hur går diskussionerna med Norrköping?
- Jag har ju ett halvår kvar på mitt kontrakt och det är väl kanske klubbens sista chans att få lite pengar för mig i sommar. Men vi får som sagt se vad jag har för alternativ. Har jag inget bra så är jag ju kvar här, men det beror helt enkelt på hur det går.

Vilka diskussioner har du haft med klubben om att förlänga, eller har de inte ens försökt?
- Vi har snackat, men jag har sagt att jag vill avvakta. Och det respekterar de. Jag var ganska tydlig när jag kom till Norrköping att jag skulle bygga upp mig själv och komma upp till den nivån som jag vet att jag kan, och sen ville jag ut i Europa igen. Det är inget som har förändrats i mitt tankesätt där. Klubben vet om det.

101 - Emir Kujovic

Avsnitt 101 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Emir Kujovic. IFK Norrköpings skyttekung berättar om alla bud i januari, besvikelsen på en del agenter, att lönebuden trissades upp och hur klubbar ville hämta honom i privatjet och fick andra spelare att ringa honom för att övertala. Dessutom talar han om EM-chanserna, om när han inte svarade när Erik Hamrén ringde, att landslags-drömmen aldrig dött och att spel för Montenegro aldrig varit aktuellt. I podden lyfter han på frågan att han med sin bakgrund behövt bevisa mycket mer, att han är tacksam för att Zlatan visat vägen och att fotbollen hjälpt honom att hålla rätt navigering under uppväxten i Klippan och Landskrona. Anfallaren hyllar Janne Anderssons inflytande, om att ”Totte ”Nyman får mer rubriker i Norrköping och varför det var självklart att hylla hjärtsjuke Kamara. Dessutom om livet som praktiserande muslim, att brodern Ajsel Kujovic hjälpt honom mycket och om proffslivet i Turkiet med fina bonusar och speciella förhandlingar med presidenten om segerpremier.

Publicerad 2016-05-02 kl 16:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons