Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
43v

Larsson bänkades efter samtalet med tränaren: "Spelade inte på månader"

Jordan Larsson ville spela som anfallare och tog ett snack med tränaren.
Det slutade med att speltiden uteblev.
- Det är något jag lärt mig av, säger han i podcasten Lundh.

Efter att Helsingborg åkt ut ur allsvenskan 2016 valde Jordan Larsson att lämna klubben för spel i Eredivisie och holländska NEC Nijmegen. Efter en bra start blev speltiden mindre och mindre – och Larsson användes allt som oftast som ytterforward.

I podcasten Lundh berättar Larsson att han försökte prata med den dåvarande huvudtränaren Adrie Bogers om att hitta en lösning där han kunde spela centralt, men att det samtalet snarare fick motsatt effekt.

- Jag gjorde mitt bästa för laget, men han ville att jag skulle stanna långt ute på kanten och komma runt på inlägg, men det är inte vad jag är bra på. Efter några matcher där jag inte kände att jag var med i spelet alls sade jag till honom att jag gärna hade velat hitta en lösning med en formation där vi kunde spela med två anfallare, så att jag kunde konkurrera som anfallare. Det var inte så att jag var aggressiv på något sätt, vi hade ett lugnt samtal och han sade att vi skulle få se vad som skulle hända. Det resulterade i att jag inte spelade på några månader.

Sådana samtal tar du inte igen?
- Nej… Det är klart att man som fotbollsspelare spelar där tränaren säger. Någonstans är det så, men jag kände att jag var tillräckligt bra om inte bättre än de anfallare som fanns i klubben. Därför tog jag det samtalet, och jag trodde att det skulle ta en annan väg. Tyvärr blev det inte så, det är något som jag har lärt mig av.

Larsson menar dock att han lärt sig mycket av tiden i Holland.

- Jag lärde mig ganska mycket. Även om jag inte spelade så mycket så var det tufft mentalt. Jag lärde mig att hantera den situationen, samtidigt som jag lärde mig mycket med min fotboll. Även om jag inte spelade så mycket så är det väldigt lärorikt att vara i Holland, där det är mycket possession, mycket kvadraten och mycket att man ska hålla i bollen. Där lärde jag mig väldigt mycket. Det är något som jag har velat lära mig också.

178 - Jordan Larsson

Avsnitt 178 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jordan Larsson. Anfallaren berättar om valet att vända hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping är rätt för honom, om tränarsamtalet i Holland som satte honom i frysboxen och om hur han har utvecklats som spelare under sitt år i Nijmegen. Larsson talar givetvis om A-landslagsdebuten i Abu Dhabi, om hur det sved att inte bli uttagen till U21-EM, konkurrensen med Carlos Strandberg, Alexander Isak och Gustav Engvall i U21-landslaget, när han tvingades tacka nej till spel i OS i Brasilien och hur han övertalade sin pappa att börja spela i landslaget igen. Dessutom öppnar Jordan Larsson sig om den tuffa tiden i HIF, om frustrationen när pappa Henrik Larsson skulle bli tränare för klubben, om när en del lagkamrater slutade tala med honom för att de inte fick spela och det turbulenta slutet med skandalscenerna på Olympia, synen på säkerhetsarbetet och varför han stannade kvar när ”fansen” kom in på planen.

Publicerad 2018-01-23 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons