Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson hoppades att Viktor Claesson skulle välja Elfsborg: "Väcktes lite hopp"

Allsvenskan

Viktor Claesson skrev nyss på för Köpenhamn.
Men Johan Larsson hade förhoppningen om en återförening i Elfsborg.
- Det väcktes lite hopp när de större ligorna stängde ner, säger Larsson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson lämnade Krasnodar snart efter att ryska ligan stängde ner i samband med invasionen av Ukraina. Under tiden som klubblös ryktades den svenske landslagsspelaren till bland annat Djurgården, men Elfsborgs Johan Larsson hoppades på att få återförenas med Claesson i Boråsklubben.

- Jag hade desto mer kontakt med "Vigge" och vi pratade väldigt mycket. Jättetråkigt att han väljer helt fel Köpenhamnsklubb men i övrigt så är jag glad för hans skull och att han fick någonting på plats. Det är en kille som förtjänar all framgång och ett väldigt vettigt beslut. Det var nog inte nära att ens överväga att stanna i Ryssland för hans del. Det är en klok och sund kille.

ANNONS

Om man ser till alla gamla Elfsborgare så finns det ju några ute, exempelvis Marcus Rohdén och Niklas Hult som har utgående kontrakt. Hur mycket kontakt har du och klubben med dem för att försöka få dem att komma hem?
- Stefan är nog väldigt på luren där och pratar med dem för fullt. Så det är också en del i att man vill förlänga sitt kontrakt och stanna kvar här. Precis som när jag var en utav de yngre som blev uppflyttad så känner man hur folk börjar komma hem igen och man såg vilka framgångar det födde och vad det ledde till. Så det är klart att jag gärna ser att vår kull också ska göra så.

Vad säger de till dig, om du har kontakt med dem?
- Ja, det har jag absolut. Jag hade ju hoppats lite på Viktor Claesson här till att börja med men det var väl väldigt mycket att hoppas på. Men så väcktes det lite hopp när de större ligorna stängde ner för avtal där men jag hade väl på känn att det var utomlands som gällde för hans del. Rodhén har jag pratat lite med men jag vet inte om han har lyckats förlänga kontraktet i Italien. Det är väl lite tråkigt för det hade känts väldigt lägligt att få hem honom.

ANNONS

Fakta

345 - Johan Larsson

Avsnitt 345 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Johan Larsson. Elfsborgs lagkapten talar om hur man ska ta det där utlovade SM-guldet, om att axla rollen som veteran för att få unga talanger att lära sig, om att han är inne på sista kontraktsåret, om viljan att stanna längre men gärna med löneförhöjning, om förhoppningen att klubben tar hem fler gamla spelare, om Jimmy Thelins betydelse och om den fartfyllda fotbollen man vill spela.

Dessutom berättar Larsson om känslan att se Sverige spela VM-playoff med en mittback till höger, om att landslagets ledning sagt att han finns i tankarna, om hur Petter Wettergren fick honom att bli högerback, om smärtan att tänka tillbaka på när Bröndby tappade ligaguldet, om den tunga perioden i Frankrike när han var på botten i karriären och om den jobbiga känslan att som basketintresserad se vännen Jonas Jerebko skriva på för CSKA Moskva.

Publicerad 2022-04-06 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto