Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson om vännen Jerebkos ryska val: "Önskat att se honom i USA"

Allsvenskan

Jonas Jerbko blev utesluten ur landslaget efter att ha skrivit på för ryska CSKA Moskva.
Elfsborgs Johan Larsson blev chockad när han fick höra det.
- Jag hade önskat att få se honom i USA, säger Larsson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Idrottsvärlden är ju speciell i dessa tider med Rysslands invasion av Ukraina. Jag vet ju sedan tidigare att du är ett stort basketfan, kommer från Kinna och det går ju inte att runda det som har hänt kring Jonas Jerebko som har skrivit på för CSKA Moskva. Vilket nu har lett till att han är avstängd från landslaget. Vad var din reaktion när du såg att han hade skrivit på för ett ryskt lag under kriget?
-
Jag trodde väl inte att det var ett skämt men jag tyckte det var väldigt udda att det hände. Jag trodde att han i stort sett var klar för att spela NBA i år igen och skulle fylla en plats där. Men tyvärr blev så inte fallet utan han valde att gå till Ryssland.

ANNONS

Hur ser du på att landslaget stänger av honom?
-
Jag förstår ju hur det är. Jag ser ju också nyheterna och allt som försiggår i världen. Det är klart att när övriga sportvärlden och världen har tagit avstånd från Ryssland så var det väl väldigt väntat.

Vad har du haft för kontakt med Jonas Jerebko?
-
Ingen angående detta.

Hur känner du kring att han som gjort en historisk resa i NBA och nu gör detta?
-
Jag tycker det är tråkigt, jag hade önskat att få se honom i USA. Och det är ju många som har tagit avstånd från det vilket jag förstår. Det är människor på flykt, det är krig och det finns större saker än sport. Det är såklart tråkigt att det blir så här.

Fakta

345 - Johan Larsson

Avsnitt 345 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Johan Larsson. Elfsborgs lagkapten talar om hur man ska ta det där utlovade SM-guldet, om att axla rollen som veteran för att få unga talanger att lära sig, om att han är inne på sista kontraktsåret, om viljan att stanna längre men gärna med löneförhöjning, om förhoppningen att klubben tar hem fler gamla spelare, om Jimmy Thelins betydelse och om den fartfyllda fotbollen man vill spela.

Dessutom berättar Larsson om känslan att se Sverige spela VM-playoff med en mittback till höger, om att landslagets ledning sagt att han finns i tankarna, om hur Petter Wettergren fick honom att bli högerback, om smärtan att tänka tillbaka på när Bröndby tappade ligaguldet, om den tunga perioden i Frankrike när han var på botten i karriären och om den jobbiga känslan att som basketintresserad se vännen Jonas Jerebko skriva på för CSKA Moskva.

Publicerad 2022-04-07 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto