Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Laul ställer Lundh mot väggen - varför röstar han blankt och är svenska sportjournalister för snälla? "Förstår inte varför vi är rädda"

I avsnitt 250 av podcasten "Lundh" ställs huvudpersonen själv mot väggen.
Varför en blank röstsedel? Och har han gjort en grej av att vara en av få som ställer de tuffa frågorna?
- Då får du leta fram var jag har framställt mig på det sättet. För det har jag inte gjort, säger Lundh i podden, intervjuad av Aftonbladets Robert Laul.

Podcasten "Lundh" fyller 250 avsnitt och jubileumsavsnittet som släpptes under måndagen blir en specialutgåva. Olof Lundh sitter nämligen själv den här gången på andra sidan mikrofonen. Intervjuandet har övertagits av Aftonbladets Robert Laul.

I podden får Olof Lundh bland annat svara på varför han brukat rösta blankt och om han ser något problem med att även arbeta för Dagens Industri, vid sidan av TV4/C More.

- Jag fattar det till fullo, men jag tycker samtidigt att Dagens Industri, där jag mest skriver om det här (rättigheter red. anm), är tydliga med att jag är anställd av C More och TV4, jag brukar även ha med det i en utgång eller någon bisats. Men visst, jag har full förståelse för att man har den invändningen. Men jag tycker att det skildras för lite, därför gör jag det ändå. Jag är väldigt intresserad av det, och tror ändå att folk fattar att jag inte sitter med och förhandlar och köper, säger Lundh i podden.

ANNONS

Olof Lundh får i intervjun svara på varför han tycker att det ofta blir lite försiktiga frågor från journalistkollegor.

- Jag kan bara konstatera att efter ha bevakat landslaget i nästan 20 år så kan det vara rätt försiktigt. Jag förstår inte vad vi är rädda för som journalistkår. Ska man vara polare med spelare och ledare eller inte? Det är lätt för mig att säga som har jobbat med det i 20 år.

I podden får Lundh också svara på Robert Lauls bild av att Olof själv anser sig vara en av få sportjournalister som vågar ställa de jobbiga och tuffa frågorna.

Du har genom åren gjort en poäng av att du ställer de tuffa frågorna medan andra sportjournalister inte riktigt vågar det, exempelvis till Zlatan, vilket du skrev om i en stor Café-artikel för några år sedan. Är det viktigt för dig att framställa dig som en journalist som ställer de tuffa frågorna till de stora makthavarna?
- Då får du leta fram var jag har framställt mig på det sättet. För det har jag inte gjort, det är andra som har framställt mig på det sättet, vilket sedermera blivit ett problem när andra tycker att jag gör det när jag inte har gjort det. Läser du den Café-krönikan från augusti 2015 så kommer du läsa att jag tycker att vi i media är för hovsamma precis som förbundet, att vi måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt, det vill säga att Zlatan är vår bästa spelare genom tiderna men att allt han gör inte är härligt. De frågor som han blev förbannad på mig för tre veckor efter att den artikeln kom ut är två helt iskalla frågor, det är ingen hetta eller något. Det är bara för att han är arg på mig som han har ett behov av att trycka till mig. Jag vill inte säga att jag någonsin har framställt mig så. Däremot håller jag med om att jag får det epitetet, men det är inte jag som sätter det.

ANNONS

FAKTA

Här hittar du jubileumsavsnittet med Olof Lundh

Fakta

250 – Olof Lundh

Avsnitt 250 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Olof Lundh själv. TV4/Fotbollskanalen-journalisten pratar bland annat om att han tycker att det ofta blir för försiktiga frågor från svenska sportjournalister och att han själv inte håller med om att han framställt sig som en av få som vågar ställa kritiska frågor. Dessutom berättar Olof Lundh om varför han brukar rösta blankt, vad han ångrar i livet och om han själv ser några problem med att utöver jobbet på TV4 även skriva krönikor i Dagens Industri.

Publicerad 2019-12-16 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto