Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Lindahl om Englands framfart: "Många landslagsspelare frågar"

Chelsea-målvakten Hedvig Lindahl berättar i podcasten Lundh att intresset för den engelska ligan börjar bli stort bland svenska spelare.
- På landslagsläger är det många spelare som frågar om löner och hur de satsar, säger hon. 

I december 2014 blev Hedvig Lindahl klar för Chelsea. Efter ett år i den engelska storklubben berättar nu landslagsmålvakten om livet i England.

- För första gången är jag proffs på dagtid. Jag har varit avlönad i Sverige så att jag inte behövt jobba sedan 2007, så det är inte nytt för mig. Men däremot har man behövt vänta in de som gått i skolan eller jobbat så att det har blivit lite konstiga dagar, säger Lindahl i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Lindahl berättar också att Chelsea börjat satsa allt mer på damlaget.

- Nu är det mer på allvar. Innan har damlaget varit del av Chelsea foundation, så vi har inte riktigt tillhört klubben. Nu gör vi det i och med det här året, så vår tränare har fått en ny chef att rapportera till och det blir lite mer på allvar.

- Så sakteliga har vi fått större budget, de lär sig av sina misstag och gör förbättringar hela tiden. Det är det jag gillar, att det inte bara är snack utan det händer saker. Jag har varit i andra klubbar där det har varit massa snack om att ”vi vill dit” och ”vi ska vinna det här” med det har inte funnits någon plan.

Andra svenska spelare börjar också intressera sig för den engelska ligan. Maja Krantz skrev nyligen på för Notts County, Kosovare Asllani flyttar till Manchester City och Emma Lundh är klar Liverpool.

- Svenska spelare är fortfarande heta internationellt. Det börjar sprida sig och när jag kommer till landslagsläger är det många spelare som ställer frågor kring löner och hur de satsar. Så jag tror att England börjar sätta ett avtryck på fotbollskartan, säger Lindahl.

- I England har vi Manchester United som inte riktigt är med än, och det ser inte riktigt bra ut att de inte tar det på allvar än så länge. Sen ryktas det om att de snart kommer att starta.

87 - Hedvig Lindahl

Avsnitt 87 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Hedvig Lindahl. Höstens vinnare av Diamantbollen gjorde ett starkt 2015 och vann dubbeln med Chelsea och var en av få spelare som kom från VM i Kanada med bra betyg. I podden talar Lindahl om trycket på landslaget inför OS-kvalet, den ökande konkurrensen i internationell fotboll, hur skadorna stoppade svenska framgångar i VM och att Pia Sundhages vara eller inte vara är inget hon lägger tid på. Dessutom om den stora satsningen i Chelsea, det nya kontraktet som gör att hon äntligen går plus ekonomiskt och att klubben ska ta kliv i Champions League. Hedvig Lindahl berättar även om den tuffa tiden efter OS i London när hon tänkte sluta spela fotboll, om kritiken i medierna, hjälpen från idrottspsykologen och om tårarna när hon fick beskedet om Diamantbollen. 

Publicerad 2016-01-30 kl 09:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER