Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linde sugen på Helsingborg-återkomst: "Har alltid haft en målsättning att vara HIF:s nummer ett"

Lundhs Podcast

Andreas Linde är given som förstemålvakt i norska Molde.
Men han hymlar inte med målet att en dag återvända till Helsingborg.
- När och om vet jag inte, men möjligheten finns där, säger han i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

2015 lämnade Andreas Linde Helsingborg för Molde. Upprinnelsen till det var ett tränarbyte, där Henrik Larsson kom in och sänkte Lindes chanser att ta över som förstemålvakt.

- Det som var sagt var att det skulle bli mitt år, det som kom med Roar (Hansen). Det skakades om lite när Henke kom. Han var tydlig med att han ville behålla Pär (Hansson). Då kände jag att jag var klar för att försöka hitta en annan väg. Jag ska inte säga att han skickade iväg mig, det var jag som var lite trött på att sitta och vänta, säger han i Lundhs podcast.

Han fortsätter:

- Det är en svår position. Det är bara en som kan spela. Ofta byter du inte målvakt så ofta. Det är en svår situation, men det finns olika vägar att ta. Vissa får chansen när de är 19-20, andra kanske slår igenom när de är 26. Det är väldigt individuellt hur man anpassar sig till situationen. Men du ska så klart vara hungrig på att spela, det är det viktigaste.

ANNONS

Hur viktigt var det för dig att ha alternativ för att få en chans och försöka slå sig in till speltid?
- Det var väldigt viktigt. Det var akademin där, det är otroligt viktigt för en målvakt i ung ålder att få speltid, och det fick man i akademin. Men du fick fortfarande träna med A-laget. Det funkade jättebra. I Värnamo var det en speciell situation där jag blev utlånad och tanken var att jag skulle spela från start, men så hade de fått en ny tränare i Sören Åkeby. Han valde att gå på rutin, som han sade till mig. Där var jag bara i sex månader, sedan flyttade jag hem till Helsingborg igen.

Sex år har gått sedan han lämnade HIF. Och det var kanske bäst så. Numera är han förstemålvakt i Molde, som är framme i Europa league-åttondelsfinal. Men han medger att det lockar att återvända till Helsingborg.
ANNONS

- Absolut, jag har alltid haft en målsättning att vara HIF:s nummer ett. När och om vet jag inte, men möjligheten finns där.

301 - Andreas Linde

Avsnitt 301 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Andreas Linde. Målvakten talar om succén när Molde sensationellt skickade ut Hoffenheim, om att ladda om inför Europa Leagues åttondelsfinal mot Granada, om storspelet när han räddade det norska klubblaget, om den starka straffstatistiken, om vad han utvecklat under åren i Norge och varför Molde är en av Skandinaviens tre största klubbar.

Dessutom berättar Linde om guldläget med utgående kontrakt i Molde, om målet att ta klivet till en av de fem stora ligorna, om att få i Sverige har koll på norska ligan, om förhoppningarna att få chansen i landslaget, om att se Hålands utveckling på nära håll och drömmen att någon gång få spela i HIF på Olympia.

Publicerad 2021-03-12 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto