Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Succémålvakten Linde har inte hört av landslaget på fyra år: "Hoppas att någon i Sverige ser mig"

Lundhs Podcast

Andreas Linde briljerade när Molde slog ut Hoffenheim i Europa League.
Målvakten vill till landslaget - men har inget hört på fyra år.
- Jag hoppas på att någon i Sverige ser mig, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

På torsdag väntar åttondelsfinal i Europa League och norska Molde tar sig an La Liga-laget Granada efter att ha slagit ut Bundesliga-laget Hoffenheim.

Längst bak i det norska laget är det svenskt och Linde visade vad han kunde över två matcher med en straffräddning och en rad parader.

- Jag är så klart glad över vad jag presterade under två matcher. Att göra det på en sådan nivå och i sådana viktiga tillfällen, det är jag väldigt happy med, säger Andreas Linde i podcasten Lundh.

Han har tillhört det norska klubblaget sedan 2015 och har med åren vuxit ut till en av norska ligans bästa målvakter vilket ibland gett eko i Sverige.

ANNONS

Håkan Ericson hade med Linde som reserv i U21-landslaget som vann EM 2015 och målvakten från Molde stod under OS i Brasilien 2016.

- Det var väldigt speciellt. Men otroligt kul. Det var en stor upplevelse. För mig personligen som kom in, jag var inte förstemålvakt i Molde då, så jag hade en väldig lust att visa framfötterna. Det gick ganska bra för min del. Det var en otrolig upplevelse.  

I A-landslaget har han varit med på en vinterturné 2017 där han bland annat tog en straff. Sedan blev han inkallad till ett VM-kval i juni 2017, men sedan han tackade nej till vinterturnén 2018 har det varit tyst.

- Det var efter matchen mot Frankrike som det var januariturné, jag var tvungen att tacka nej för att jag hade spelat en halv säsong med en meniskskada. Jag ville fixa det, så jag opererade knät. Jag ville ta hand om det så jag hade det gjort. Sedan dess har jag inte hört något. 

ANNONS

Man ska inte tacka nej för en liten meniskskada, helt enkelt? 
- Man ska inte tacka nej, nej. (skratt) 

Hur mycket lockar spel för Sverige?
- Landslaget? Det lockar lika mycket som det alltid har gjort: väldigt mycket. Men jag fokuserar på att prestera i klubblaget, och hoppas på att någon i Sverige ser mig (skratt).  

Du var med på vinterturnén i Abu Dhabi 2017 och stod mot Slovakien, även där tog du en straff. Vad är det som har saknats för att du inte kallats in mer i landslaget?
- Det är svårt att säga. Jag tror att det är en blandning av att man inte ser på den norska ligan och Molde som en så hög nivå. Det verkar som att de är glada i de tre målvakter som de har, och det har jag full förståelse för. Det är en trupp som ska byggas samman, att peta för mycket där vet jag inte. Jag vet inte… 

ANNONS

I perioder har Kalle Johnsson och Kristoffer Nordfeldt inte stått jättemycket. Hur frustrerad kan man vara själv när man står och gör det bra?
- Egentligen är det inget jag tänker på. Det får komma när det kommer. Jag försöker bara fokusera på mitt eget. 

Jag läste om din tränare i Molde, han fattade inte att du inte är med i landslaget med tanke på hur bra du går?
- Jag vet inte… Den möjligheten kommer säkert i framtiden om jag fortsätter. 

Men det låter som att du inte ens tror att det finns en chans att vara med i en trupp nu fram mot mars eller EM?
- Allt kan hända i fotboll. 

Men vad tror du?
- Jag tror att om jag fokuserar på mig själv så kommer det när du kommer.

301 - Andreas Linde

Avsnitt 301 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Andreas Linde. Målvakten talar om succén när Molde sensationellt skickade ut Hoffenheim, om att ladda om inför Europa Leagues åttondelsfinal mot Granada, om storspelet när han räddade det norska klubblaget, om den starka straffstatistiken, om vad han utvecklat under åren i Norge och varför Molde är en av Skandinaviens tre största klubbar.

Dessutom berättar Linde om guldläget med utgående kontrakt i Molde, om målet att ta klivet till en av de fem stora ligorna, om att få i Sverige har koll på norska ligan, om förhoppningarna att få chansen i landslaget, om att se Hålands utveckling på nära håll och drömmen att någon gång få spela i HIF på Olympia.

Publicerad 2021-03-08 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto