Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Linde utesluter inte skrällplats i EM-truppen: "Allt kan hända"

Lundhs Podcast

Andreas Linde har inte spelat i landslaget sedan 2017.
Men målvakten utesluter inte en plats i EM-truppen i sommar.
- Allt kan hända i fotboll, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Andreas Linde gör det bra i Molde, och i det svenska A-landslaget var han med på vinterturnén 2017. Efter det blev han inkallad till ett VM-kval i juni 2017, men sedan tackade han nej till vinterturnén 2018 - och efter det har det varit tyst. Men Linde utesluter inte en plats i EM-truppen i sommar. Även om det inte kommer bli lätt.

- Det verkar som att de är glada i de tre målvakter som de har, och det har jag full förståelse för. Det är en trupp som ska byggas samman, att peta för mycket där vet jag inte. Jag vet inte…

I perioder har Kalle Johnsson och Kristoffer Nordfeldt inte stått jättemycket. Hur frustrerad kan man vara själv när man står och gör det bra?

Annons
- Egentligen är det inget jag tänker på. Det får komma när det kommer. Jag försöker bara fokusera på mitt eget.

Jag läste din tränare i Molde, han fattade inte att du inte är med i landslaget med tanke på hur bra du går?
- Jag vet inte… Den möjligheten kommer säkert i framtiden om jag fortsätter.

Vilken kontakt har du med Janne Andersson och målvaktstränare Maths Elfvendal? Du var inkallad i VM-kvaltruppen i juni 2017, sedan har du tackat nej till några januariturnéer av olika skäl.
- Det var efter matchen mot Frankrike som det var januariturné, jag var tvungen att tacka nej för att jag hade spelat en halv säsong med en meniskskada. Jag ville fixa det, så jag opererade knät. Jag ville ta hand om det så jag hade det gjort. Sedan dess har jag inte hört något.

Man ska inte tacka nej för en liten meniskskada, helt enkelt?

Annons
- Man ska inte tacka nej, nej.

Om du tar dig tillbaka till U21-EM 2015, hur var det, även om du satt vid sidan?
- Det är en av de största upplevelserna. Det var helt sjukt. Det var enormt. Men det var blandade känslor, för jag spelade ingenting. Även om jag visste att jag var med i laget så blev det lite blandade känslor.

Hur mycket kontakt har du med de spelarna? Utifrån upplevde man det som en väldigt sammansvetsad grupp under Håkan Ericson?
- Det är klart att man har kontakt med några stycken.

OS i Rio de Janeiro, men ni spelade i Manaus. Hur var det att spela OS?
- Det var väldigt speciellt. Men otroligt kul. Det var en stor upplevelse. För mig personligen som kom in, jag var inte förstemålvakt i Molde då, så jag hade en väldig lust att visa framfötterna. Det gick ganska bra för min del. Det var en otrolig upplevelse.

Annons

Det är bara att försöka ta det hela vägen till A-landslaget, helt enkelt?
- Ja, det är det vi satsar på.

Men det låter som att du inte ens tror att det finns en chans att vara med i en trupp nu fram mot mars eller EM?
- Allt kan hända i fotboll.

Men vad tror du?
- Jag tror att om jag fokuserar på mig själv så kommer det när du kommer.

Hade du varit hjälpt om du flyttat till en större liga än den norska?
- Ja, det tror jag.

Då får vi hoppas att det blir så.
- Ja.

301 - Andreas Linde

Avsnitt 301 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Andreas Linde. Målvakten talar om succén när Molde sensationellt skickade ut Hoffenheim, om att ladda om inför Europa Leagues åttondelsfinal mot Granada, om storspelet när han räddade det norska klubblaget, om den starka straffstatistiken, om vad han utvecklat under åren i Norge och varför Molde är en av Skandinaviens tre största klubbar.

Dessutom berättar Linde om guldläget med utgående kontrakt i Molde, om målet att ta klivet till en av de fem stora ligorna, om att få i Sverige har koll på norska ligan, om förhoppningarna att få chansen i landslaget, om att se Hålands utveckling på nära håll och drömmen att någon gång få spela i HIF på Olympia.

Publicerad 2021-03-13 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto