POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Lindgren tycker sig se förändring i Häcken: ”Måste brösta upp sig”

BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren gillar den utveckling han ser i klubben.
Han menar att man numera vågar ta större plats.
- Vi vill bli en av de bästa klubbarna. Då måste man brösta upp sig ibland, säger han i podcasten Lundh.

När ska BK Häcken ta det där sista steget och hota om SM-guldet på allvar? Lagkaptenen Rasmus Lindgren gästar den här veckan Fotbollskanalens podcast Lundh, i vilken han resonerar kring klubbens utveckling och situation.

- Jag tycker att Häcken gör det bra. Man ska veta att det är svårt, det är många lag som satsar hårt i Sverige. Häcken kanske inte satsar lika hårt som dem om man ska se till spelarbudget och så vidare. Men jag tycker att vi har gjort det bra, vi har två cupguld de senaste fyra åren. Klubben är på rätt väg, men det är svårt att vinna SM-guld och komma etta och tvåa. Det är många lag som vill det, säger Lindgren.

Är det bättre kvalitet på spelarna som du säger att ni behöver?
- Det är det enkla svaret. Vi har bra kvalitet, men det är fem-sex lag som har liknande och ännu bättre. Därför måste vi göra andra saker bättre och hitta andra vägar. Häcken har en bra ungdomsakademi och får fram många bra spelare. Sådana grejer blir viktigare.

Är det lättare för er att, lite elakt sagt, ”gömma er” bakom att ni ”ändå gör det bra”? Ni har inte supportar som klagar på er som i Hammarby, Malmö eller AIK?
- Så är det ju. Men samtidigt vet vi om i spelartruppen och i staben att vi är bra. Vi har höga krav på oss själva, det tycker jag är viktigast. Sedan är ett faktum att Häcken inte har så mycket supportrar som andra lag, vilket ibland är en fördel men ibland en nackdel.

Olika representanter för Häcken, däribland sportchefen Sonny Karlsson och tränaren Andreas Alm, har genom åren varit inne på att klubben inte gynnas lika mycket som topplagen av domarna.

Rasmus Lindgren menar att det är bra att man som klubb reagerar om man upplever att det blir för många fel radade på varandra.

- I början när jag kom hit tyckte jag att ingen reagerade när det hände saker.

När du kom till Häcken 2016 och ni fick ett felaktigt domslut var det ingen reaktion?
- Jag tyckte inte det, jag kände en tendens att det var många grejer som gick emot och undrade varför ingen tog upp detta.

Vad tror du att det berodde på?
- Kanske att man är en liten klubb. Man vågar kanske inte ta så mycket plats, vilket jag tycker har blivit mycket, mycket bättre.

Hur delaktig har du varit i det?
- Jag skulle inte säga att jag har varit jättedelaktig i det, men klubben har satsat hårt de senaste åren. Det är en stor del av det, att vi vill bli en av de bästa klubbarna. Då måste man brösta upp sig ibland.

FAKTA

253 - Rasmus Lindgren

Avsnitt 253 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rasmus Lindgren. Häckens lagkapten talar om varför klubben har svårt att etablera sig i den yppersta toppen, om att ändra mentaliteten bland spelarna, om tränaren Andreas Alm har rätt i sitt domargnäll, om att han vill se NFL-lösning på VAR-frågan, om hjärnskakningarna som fick honom att fundera på att sluta och om att han helt saknade andra anbud när han flyttade hem.

Lindgren berättar även om vägen från Ajax ungdomsakademi till att bli lagkapten för den holländska klubben, om de nödvändiga åren i Groningen, om det sköna i att få vinna titlar, om att bli utfrusen från klubben i Salzburg, om att han inte bryr sig om uteblivet landslagsspel och om vad som fanns i Landskrona Bois när han och ett gäng andra spelare kom fram och alla blev utlandsproffs.

Publicerad 2020-02-04 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå