Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Melkemichel om Källström och Isaksson: ”Underlättar vårt jobb väldigt mycket”

Allsvenskan

2002 och 2003 vann de SM-guld tillsammans i Djurgården.
Nu är Kim Källström och Andreas Isaksson återförenade i klubben.
- Det är fantastiska killar och det är jätteroligt att jobba med sådana spelare, säger tränaren Özcan Melkemichel i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Andreas Isaksson återvände till Djurgården i augusti förra året. I februari i år anslöt även vännen Kim Källström. Duon som vann SM-guld med klubben 2002 och 2003 är nu återförenade.

Den nye tränaren Özcan Melkemichel hyllar Isaksson och Källström och vad de ger till Djurgårdens trupp.

- Vi har haft bra spelare tidigare men inte med de meriterna som de har. Isaksson var landslagsmålvakt i många år och utlandsproffs, Källström likaså. Det är fantastiska killar och det är jätteroligt att jobba med sådana spelare, absolut. Det ger också mycket erfarenhet till gruppen, det är bra spelare. Jag ser inte några problem med det, tvärtom, det underlättar vårt jobb väldigt mycket. Det var något liknande när (Peter) Ijeh kom till Syrianska, då var vi i superettan och han hade stora meriter, det var något liknande som man kan jämföra med. Han gjorde ett fantastiskt jobb för oss, säger Melkemichel.

ANNONS

Melkemichel menar att det inte är några problem att få så rutinerade spelare att lyssna på hans direktiv.

- Hittills: inga problem alls, helt ärligt. Vi pratar och diskuterar, men det känns som att de lyssnar och att det finns en ömsesidig respekt.

Hur delaktiga är de, lägger de sig i hur de tycker att ni ska spela?
- Så långt har inte den diskussionen kommit, för vi är ändå ganska nya med varandra, man ska inte glömma det. Jag vill ändå att spelare ska vara engagerade, jag är inte en tränare som bara kör mitt race. Jag är känd för att få spelarna delaktiga. Får du spelarna delaktiga och att de köper det, då får du ut max av dem, säger Melkemichel.

141 - Özcan Melkemichel

Avsnitt 141 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Özcan Melkemichel. Djurgårdens nya tränare berättar om mötet som vände Dif-styrelsens skepsis, om trycket att lyckas när han nu är ambassadör för andra tränare med utländsk bakgrund, om tron att hans namn och bakgrund gjort att chansen i en etablerad klubb dröjt, om vad Dif-truppen saknar, om cupfiaskot och utmaningen i att sportchefen Bosse Andersson har sista ordet om värvningar. Dessutom talar Melkemichel om framgångarna i Syrianska, om sin spelfilosofi, om karriären som spelare, om värdet av tränarutbildning, om det sorgliga i att sponsorer inte är intresserade av Syrianska och Assyriska och att Södertälje inte står bakom klubbarna. Melkemichel berättar även om vad som fick honom att ta tränaruppdraget i AFC, vad han lovade Alex Ryssholm, klubbens möjligheter i Eskilstuna och hur det kändes att kliva av när den nådde allsvenskan.

Publicerad 2017-03-16 kl 13:25

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto