POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Melkemichel vill värva fyra-fem spelare till: ”Men jag vet att jag inte får det”

Özcan Melkemichel vill förstärka Djurgården med fyra-fem spelare. I dagens trupp ser tränaren vissa problem med psyket.
- Det känns som att vi är mer rädda för att förlora än att vilja gå ut och vinna, säger Melkemichel i podcasten Lundh.

Özcan Melkemichels första riktiga test som tränare för Djurgården blev ett misslyckande. Svenska cupen slutade med en seger, en oavgjord och en förlust mot tre superettan-lag.

- Det är inte godkänt, det är faktiskt dåligt av oss. Oavsett vilket lag vi har nu så ska vi slå de här lagen. Det är ett fiasko om man tittar till resultaten, säger Melkemichel i podcasten Lundh.

Den nye Djurgården-tränaren menar att det är ett mentalt problem som gör att laget inte har presterat.

- Det känns som att vi är mer rädda för att förlora än att vilja gå ut och vinna. Det är något som sitter i huvudet, det är en mental grej. Man ska alltid på sin egen hemmaplan, eller oavsett var du är, våga tro och ha modet. Har du inte mod och älskar att vara i en atmosfär där det är fullsatt och fansen skriker - det kan vara på gott och ont, det spelar ingen roll, du måste kunna skärma av och fokusera ute på planen. Gör du inte det, då blir du inget framgångsrikt lag. Vi kan träna taktiskt och tekniskt, vi kan förbereda oss fysiskt och någorlunda mentalt, men hjärtat och modet kan vi inte ge dem. Antingen har du det eller så har du det inte.

Det låter på dig som att Djurgården, den trupp du har, kanske inte har hjärtat eller modet?
- Jag vill inte säga det, men det är något som vi kan jobba med, ja.

Vad talar för att ni har fått ordning på detta till första helgen i april när allsvenskan drar igång?
- Att vi hela tiden vågar prata om det, hur vi ska agera. Sedan finns också det med tryggheten. Om man är trygg i sitt spel kommer också modet att vara bättre. Det är saker som vi måste jobba med hela tiden för att de ska känna tryggheten. När du har tryggheten i spelet och vi känner att det är svårt för motståndarna att skapa mål och målchanser emot oss och vi skapar målchanser genom att spela en bra anfallsfotboll, då blir du trygg. Då kommer också modet att komma.

När Özcan Melkemichel tittar på Djurgårdens trupp så känner han ett behov att ta in fyra till fem spelare för att lösa de brister som finns.

- Skulle jag titta på dagens trupp skulle jag vilja ha två kvalitetsspelare in i backlinjen, en mittback och en ytterback. Jag skulle gärna vilja att vi har in minst två forwards, och eventuellt någon på mittfältet som är lite allround. Men jag vet att jag inte får det, säger Melkemichel.

Framförallt bestämmer inte du.
- Jag ska inte säga att jag inte har något där, det kanske är att man tolkar det fel. Men ja, det är en diskussion som jag och Bosse (Andersson, sportchef) tar. Jag vet att Bosse jobbar hårt, inte minst med forwardssidan. Förhoppningsvis har han också sett matcherna och att vår diskussion går till att vi förhoppningsvis får in en back i backlinjen också.

141 - Özcan Melkemichel

Avsnitt 141 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Özcan Melkemichel. Djurgårdens nya tränare berättar om mötet som vände Dif-styrelsens skepsis, om trycket att lyckas när han nu är ambassadör för andra tränare med utländsk bakgrund, om tron att hans namn och bakgrund gjort att chansen i en etablerad klubb dröjt, om vad Dif-truppen saknar, om cupfiaskot och utmaningen i att sportchefen Bosse Andersson har sista ordet om värvningar. Dessutom talar Melkemichel om framgångarna i Syrianska, om sin spelfilosofi, om karriären som spelare, om värdet av tränarutbildning, om det sorgliga i att sponsorer inte är intresserade av Syrianska och Assyriska och att Södertälje inte står bakom klubbarna. Melkemichel berättar även om vad som fick honom att ta tränaruppdraget i AFC, vad han lovade Alex Ryssholm, klubbens möjligheter i Eskilstuna och hur det kändes att kliva av när den nådde allsvenskan.

Publicerad 2017-03-17 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå