Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Michelsen om uppmärksammade Kennedy-uttalandet: ”Inte förvånad över att det blev rubriker”

Jakob Michelsen förvånas inte över att hans uttalande om att Kennedy Bakircioglus karriär är på väg att ta slut, skapade rubriker.
- Nej, för han är en legendar i Hammarby, så det är intressant för media och för fansen när han inte spelar, säger Hammarbytränaren i Lundhs podcast.

I en intervju med TV4-Sporten inför derbyt mot AIK uttalade sig Hammarbys nye tränare, Jakob Michelsen, om klubbikonen Kennedy Bakirciuglu. Michelsens uttalande om att Kennedy bland annat börjarde bli till åren och var i slutet av sin karriär, gav starka reaktioner. I veckans podcast-avsnitt med Olof Lundh så berättar dansken om hur han tänkte när han uttalade sig på det viset om Hammarbys lagkapten.

- Jag sa inget kontroversiellt. Jag sa att alla kan se att han är 37 år, så om han inte vore i slutet av sin karriär skulle han spela tills han var 54. Det kommer han inte göra, i alla fall inte i allsvenskan. Han har spelat i 17 år, så han är så klart närmare slutet än han var tidigare. Han är vår kapten och är en bra karaktär som har gjort många bra saker för Hammarby.

Blev du förvånad över att det blev rubriker?
- Nej, det blev jag inte, för jag visste att det skulle bli så när de frågade mig. Det är intressant, för han är en legendar här i Hammarby och han har gjort fantastiska saker för klubben, både när han var ung och vann ligan men också när han kom tillbaka från en fantastisk karriär i Spanien och Holland. Han tog upp laget från superettan, och han har varit och är en fantastisk kapten för oss. Så det är intressant för media och för fansen när han inte spelar.

Är det ett svårt beslut kring Kennedy, att besluta om han ska spela eller inte?
- Nej, det är det faktiskt inte. Jag tar alltid ut laget som jag tycker är bäst lämpat för uppgiften vi har framför oss. Det var därför han inte spelade i helgen. Han har varit sjuk under en längre tid, och det var därför han inte startade. Och i andra halvleken var det inte en match som passade för ett inhopp för honom.

150 - Jakob Michelsen

Avsnitt 150 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jakob Michelsen. Hammarbys danske tränare berättar hur han vill ändra kulturen i klubben, att det dröjer ett par transferfönster innan Bajen kan konkurrera i toppen, att han aldrig hade sett floppvärvningen Gershon Koffie, att han tror på Jesper Jansson som sportchef, att han inte räknar med några större värvningar redan i sommar, att utmaningen i Hammarby gjorde valet lätt när han hade mycket att välja på och att det aldrig går att se något negativt med att ha många och passionerade fans. Michelsen talar även om chocken över att kollegan Allan Kuhn fick sparken trots SM-guld, om kulturskillnaderna på danska och svenska tränare, om de utskällningar han gett Bajen-truppen, om det svåra i att ge spelare besked att de inte är önskvärda och om det känsliga i att nyförvärvet Mads Fenger har samma agent som han själv. Danske Michelsen går även in på hur han som 14-åring insåg att han ville bli tränare, om vad det betyder att han inte har någon spelarkarriär, om vad han lärt sig på att träna pojkar, flickor och kvinnor, om vad åren som tränare i Tanzania gav honom, om det blir Hammarby-spelare från just Tanzania, om vad som går först av resultat och spel och varför han kallas ”Mini-Mourinho”.

Publicerad 2017-05-18 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons