POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST

Nordstrand om att fotbollen sluter sig: ”Det går åt fel håll"

Frida Nordstrand intervjuar världsstjärnorna efter slutsignalen i Champions League.
Ett jobb som bara blir svårare – för att fotbollen sluter sig:
- Det är jättefrustrerande, säger hon i podcasten Lundh.

Under Champions League är Frida Nordstrand ofta ute på två matcher i veckan för Viasat. Hon både rapporterar före och efter matcherna och gör intervjuer med både spelare och tränare.

Fast det är emellanåt ett frustrerande jobb då fotbollen i form av klubbar och Uefa alltmer ökar avståndet till medierna, och då har ändå Viasat betalat Uefa dyrt för sändningsrättigheterna.

- Man har väl vant sig lite. Men tyvärr går fotbollen åt fel håll, tycker jag. Det blir svårare och svårare och sämre och sämre. Och givetvis också ju längre man kommer i turneringen och lag börjar slås ut, då blir det oerhört svårt. Men man har vant sig helt vid att inte veta vem man får, inte ens när man står där är det säkert, för det kan alltid komma någon och rycka undan honom i sista sekunden, säger Frida Nordstrand i podcasten Lundh.

- Sedan är det väldigt mycket med relationer och tidigare erfarenheter av saker, för det kommer in fler och fler länder som slåss om de här intervjuerna, och Sverige är inte stort, så enkelt är det. Så länge vi inte har något lag i Champions League och i den storlek vi är som land så hamnar vi ganska långt ner på priolistan. Då får man använda sig av språken men också av kontakterna.

Kan man inte bli förbannad, att man nästan känner att det är lite förnedrande på något sätt, att man står och väntar och bara vill ha några frågor?
- Det är jättefrustrerande. Jag kan på ett sätt tycka att det är värre att stå i en mixad zon, för det blir det ett sådant kaos, man står som djur i en bur. Här har jag ändå min position, och någonstans ska det finnas en ambition från deras sida att ta dit någon till mig i just de här fallen där vi har rättigheterna till Champions League. Men ändå. Det var en situation när jag stod men en av storklubbarnas presschefer och sa ”jag tänker mig att jag kanske kan prata med den och den”, och så visade han mig en lista som de har fått med prio på länderna. Då blir känslan av att om Cristiano gör 17 mål så kommer han ändå inte komma till min position med den priolistan.

Du har jobbat i ett antal år med det här och säger att det går åt fel håll. Kan man påverka det?
- Jag tror att det kommer att behöva vända, för tittar man på många andra stora sporter så går det åt andra hållet, att man inser värdet i att det faktiskt är tittarna och fansen som vill. Det är inte för mitt höga nöjes skull, det finns ett värde i att göra de här intervjuerna. Sedan kanske de säger att de börjar göra det själva på sina egna sociala medier, men jag tror att det kommer svänga lite grann inom fotbollen också. Men de har ju inte samma kultur, och stjärnorna blir större och får mer makt själva medan klubben får mindre att säga till om.

Du säger att det är vänligt att de distanserar sig – är det inte då i längden jobbigt att intervjua någon i längden som står och tydligt signalerar att han inte vill vara där?
- Jo, men någonstans ser jag också det som utmaningen, att skapa en situation där de inte känner så. Antingen att jag kan vända på det eller att jag i det långa loppet inte har så många sådana. Jag tycker nog att det mycket oftare är tvärtom, att man känner att de är jäkligt bra personer.

Publicerad 2017-04-17 kl 06:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto