Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norrköpings ordförande försvarar Kiese Thelin-försäljningen: "Han var vår fjärdeforward"

Allsvenskan

IFK Norrköping fick se Isaac Kiese Thelin bli A-landslagsman och 35-miljonersman mindre än ett halvår efter att klubben ville låna ut honom till superettan.
Peter Hunt klandrar ingen i klubben:
- Han var vår fjärdeforward, säger IFK-basen i podden Lundh.

När allsvenskan går in på upploppet är fjolårets bottenlag IFK Norrköping men och slåss om medaljer. Något ordföranden Peter Hunt, som var med och räddade klubben från konkurs 2009, njuter av.

- Stor skillnad mot att ha ångesten att kunna åka ur Allsvenskan. När vi nådde 30 poäng var första tanken att vi inte ramlar ur i år i alla fall. Nu blev man lite besviken med 1-1 mot Åtvidaberg. Man höjer ribban. Inför säsongen trodde jag på övre halvan, underpresterade förra året, säger Peter Hunt i podcasten Lundh där han intervjuas om klubbens framfart.

Framgångarna under 2015 har lyft den gamla storklubben som trots trots tolv SM-guld inte vunnit på 26 år och haft det tungt.

ANNONS

- Man levde länge lite på gamla meriter. Det är en mängd olika frågor som bygger en framgångsrik förening, och Norrköping var inte på tårna. När man ramlar ur och inte tar sig upp igen blir det på något sätt en ond spiral.

Märks det av att ni är ett topplag igen?
- Ja, bland hela befolkningen i Norrköping, i media, det blir ett annat fokus. Kommer in i ett positivt momentum. Kommunalrådet kom fram och tackade häromdagen.

Förr kallades Norrköping för snoka för att man var bra på hitta talanger - är det en förklaring?
- Tycker vi har en bra scouting. Dels lokala talanger, och även utifrån till vår akademi. Har ett uttalat mål att bli en av de främsta i Sverige. Vi har någonting väldigt bra på gång, men över tid får vi se hur pass duktiga vi är.

Ryktas en del kring Emir Kujovic, skyttekungen, försvinner han i transferfönstret?

ANNONS
- Jag bedömer det som i dag att han blir kvar. Försöker hålla vår trupp intakt så hårt det går. Inga konkreta förfrågningar.

Under 2014 fick IFK Norrköping mycket rubriker för att man inte satsade ordentligt på Isaac Kiese Thelin som efter en flytt till Malmö FF på sommaren nådde Champions League, vann SM-guld, debuterade i A-landslaget och såldes till franska Bordeaux för 35 miljoner.

Peter Hunt försvarar IFK Norrköping och pekar på att Kiese Thelin var fjärdeforward och därför var det naturligt att sälja till Malmö FF.

- Vi satt ganska bakbundna och hade inte mycket att välja på när Malmö visade intresse - och Isaac hade nog redan bestämt sig. Vi hade en dialog att låna ut honom för att få speltid, kanske till en Superettan-klubb, och vi ville förlänga då. Sedan tog det vändningen att det blev Malmö. Kanske borde agera annorlunda med facit i hand.
ANNONS

Misslyckande att Janne (Andersson) inte ser potentialen (Thelin)?
- Man kan vinkla det på det sättet. Men varför gråta över spilld mjölk, och det var ju en explosionsartad utveckling.

Lyssna på podden med Peter Hunt i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-25 kl 08:10

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto