Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norrköpingsordföranden: "Blir svårt att vinna guld"

Allsvenskan

Norrköping slåss fortfarande i toppen av allsvenskan, men ordföranden Peter Hunt tror att guldet blir svårt att nå.
- En tredjeplats och Europakval skulle glädja mig oerhört, säger han i podcasten "Lundh".

Den här veckan gästas podden av Peter Hunt, affärsmannen som under de senaste åren varit med om "Pekings" resa från superettan upp till en framskjuten position i allsvenskan. Förra säsongen var Östgötalaget nära nedflyttning men nu ser läget betydligt ljusare ut med en preliminär serieledning efter 1-0 mot Falkenberg under lördagen.

- Det är klart att det är diametralt olika känslor nu gentemot då. När vi nådde upp till 30 poäng i tabellen var tanken: "Skönt, då trillar vi inte ur i alla fall". Men som människa är man märklig och spänner bågen alltmer i takt med att man når framgångar, säger Hunt.

ANNONS

Vad trodde du att ni skulle kunna åstadkomma under 2015 på förhand?
- Övre halvan kändes realistiskt. Vi underpresterade nog en aning förra året och det var kanske ett lite väl stort ansvar som låg på våra unga killars axlar. Nu är spelarna ett år äldre och det känns som att vi håller en högre nivå. Det beror på att laget mognat och är mer erfaret och vi har haft en kontinuitet på spelar- och ledarsidan. Sådant ska man inte underskatta.

Enligt Hunt blir det ändå förmodligen övermäktigt att sikta in sig på SM-titeln, trots att chansen inte är ute att haka på konkurrenterna Blåvitt, AIK och Elfsborg där uppe.

- Jag tror att det blir svårt om jag ska vara riktigt ärlig. Det är stentufft med många bra lag, även om vi fortfarande har möjligheten. Om vi skulle nå tredjeplaceringen med kval till Europaspelet hade jag glatt mig väldigt mycket. Det vore en häftig upplevelse för IFK Norrköping och jag nöjer mig med den placeringen.

ANNONS
- Men osvuret är bäst och det finns fortfarande 30 poäng att slåss om.

Fotnot: När poddintervjun gjordes hade Norrköping just kryssat i derbyt mot Åtvidaberg. Efter det har laget vunnit både mot Helsingborg och Falkenberg.

Publicerad 2015-08-29 kl 17:57

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto