Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Shaaban: "Jag betalade en jävla massa skatt"

Rami Shaaban fick en signing bonus när han skrev på för Hammarby.
En bonus som blev mindre än vad den skulle.
- Jag betalade en jävla massa skatt, säger han i podcasten Lundh.

2008 vände Rami Shaaban tillbaka till svenskfotboll efter att ha varit på en utlandssejour i England och Norge. En prestigevärvning för Hammarby. Ett fem-års kontrakt kritades på men hans tid i Hammarby blev inte alls som han hade tänkt sig.

Efter att ha återvänt från EM 2008 drog han korsbandet direkt i Hammarbys match mot Halmstad.

- Det var väldigt tufft när man kollar i backspegeln, jag tror det var en lärdom för Hammarby också, för jag skulle vara med på allt och ställa upp på allt. Då tappade man lite fokus tyvärr. Sen kom EM 2008 det blev ett lite andningshål för mig. Det gav energi. Sen drog jag tyvärr korsbandet mot Halmstad första matchen när jag kom tillbaka. Och sedan var det också bara uppförsbacke, säger Shaaban i podcasten Lundh.

Under tiden han gick skakad börjades det höjas negativa klangrop om hans lön som han hade och den signing bonus som, enligt Shaaban, var på omkring två miljoner kronor.

Shaaban avslöjar att den inte alls blev så hög som alla trodde

- I stället för att få 1,8 miljoner i handen så betalade jag det i skatt så jag fick ungefär 200.000 kronor kvar. Jag betalade en jävla massa skatt. Det var jäkligt surt, för du betalade också sociala avgifter och sånt, det betalade inte Hammarby, utan jag fick betala deras sociala också.

- Det är ju det som var det jobbiga när man kommer hem från utlandet att de kan inte ge dig ett besked om hur mycket man ska betala i skatt, så då var väl det egentligen.

Han menar att det gör att många spelare väljer spel i Danmark i stället för Sverige.

- I Sverige vet man inte hur mycket man kommer att få i handen. En fotbollsspelare tänker okej hur mycket får jag i handen. I Danmark vet man exakt, men i Sverige vet du inte. Då blir det så att "ska jag chansa och åka hem till Sverige". Om du får två miljoner i handen eller 1,8 eller betala de pengarna i skatt. Det är en stor skillnad. Det gör att så många väljer Danmark före Sverige

107 - Rami Shaaban

Avsnitt 107 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rami Shaaban. Den förre landslagsmålvakten fick stå i VM-premiären 2006 trots endast en halvlek i Blågult innan dess, och det efter att Andreas Isaksson fått en lätt hjärnskakning. I podden berättar han om tiden i landslaget och under VM 2006 och EM 2008, om de påstådda sprickorna i landslaget, om att försöka bli förstemålvakt för Sverige och vad han anser om den ständiga kritiken mot Andreas Isaksson. Dessutom om den osannolika karriären där han var på väg att lägga av flera gånger, hur han slog ut Isaksson i Djurgården, hur han kunde gå från utlånad till Värtan och till Arsenal på 18 månader och den tunga tiden utan klubb. Ramis Shaaban berättar även om den svåra tiden i Hammarby, om hur klubben ville bryta kontraktet, fansens ilska mot honom, de felaktiga uppgifterna om hans lön samt hur skattemyndigheten tog nästan hela signeringsbonusen från Hammarby.

Publicerad 2016-06-14 kl 21:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons