Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Smarason försvarar Nanne: "Måste ha lite mer tålamod"

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad har kritiserats då resultaten uteblivit. Men mittfältaren Arnor Smarason tar duon till försvar.
- Vill du ha riktig framgång så tar det alltid tid, säger islänningen i podden Lundh.

Efter fem år i superettan kom Hammarby tillbaka till allsvenskan inför säsongen 2015. Förhoppningarna var höga direkt, men resultatet blev en blygsam elfteplats. Inte heller årets säsong har gett önskad utdelning och Bajen är på kvalplats efter vårsäsongen. På sina håll har tränaren Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad ifrågasatts. Men lagets mittfältare Arnor Smarason försvarar duon i podcasten Lundh.

- Jag tror att man måste ha lite mer tålamod. För jag tycker att spelmässigt, och av vad jag har hört säsongen innan, så är vi absolut på rätt väg. Och jag tycker spelmässigt att vi i många matcher har varit det bättre laget men inte fått några poäng med oss. Och det är kanske det vi behöver ändra med vårt spel, att ha lite mer killer instinct när det gäller. För vi har ändå gjort många mål. Vi har spelat dels ganska bra, tycker jag, men vi har släppt in många mål också. Så det är kanske det som vi ska börja med om vi ska nå högre upp den här säsongen. Då är det klart vårt organisation defensivt som vi måste bli bättre på, säger islänningen och fortsätter:

- Vi säger att vi vill spela offensiv, tempostark fotboll. Och det är klart att det finns förbättringar på många sätt och vi kanske inte alltid har spelarna just för den tempostarka fotbollen. Men vi har ändå ett bra lag tycker jag, truppen är bra. Det är många spelare som har varit med i allsvenskan länge och har erfarenhet. Jag tror bara att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre vi får jobba med det här. För de har bytt nästan hela laget under två år, vill du ha riktig framgång så tar det alltid tid. Så lite tålamod.

I mars, en månad innan den allsvenska premiären, vädrade Hammarby-spelarna sitt missnöje över delar av lagets spel, och Nanne Bergstrand erbjöd sig att avgå. Arnor Smarason tonar ned händelsen och menar också att det var nyttigt för spelarna.

- Vi var ganska många nya spelare som kommit in och vi ville bara få lite mer tydlighet, kanske spelarna emellan också. Att vi förstod varandra vad vi skulle göra i vissa situationer. För det var mer det. Det var ingen kritik mot Nanne så. Men han lyssnade. Det är klart han har sitt sätt och han har sin manual som vi ska följa.

Pluggar du den på kvällarna?
- (skratt) Jag har gjort det.

Vad står det i den?
- Nä men det är bara en massa olika situationer, hur vi ska stå när vi har bollen på ett sätt. Jag vill inte gå in på detaljer. Det vore dumt att berätta för hela Sverige vad som står i manualen. Men det är bra att ha en tydlig spelidé som alla följer. Det är också det som du ser med isländska landslaget. Det är verkligen in spelidé som alla följer, och om alla följer det då kan man nå framgång. Det är dit vi vill, säger Smarason.

FAKTA

109 - Arnor Smarason

Avsnitt 109 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Arnor Smarason. Hammarbys mittfältare drömde om EM-spel för Island, men har fått följa dramatiken från Stockholm. I podden berättar han om Lars Lagerbäcks inledning som förbundskapten, hur svensken fått spelarna att lyfta sig och tro på att det var möjligt att nå mästerskap och vilka konsekvenser EM-framgångarna fått. Dessutom talar Smarason om Hammarbys tunga säsongsinledning, om varför Nanne Bergstrand gör rätt i att predika tålamod, vad spelarna diskuterade på mötet med tränaren och vad det var som lockade islänningen att skriva på för klubben. Arnor Smarason berättar även om karriären i Holland, hur tufft det var när Helsingborg visade sig vara ett luftslott, om Henrik Larssons stenhårda attityd och varför han valde att tiga och inte säga något till medierna.

Publicerad 2016-06-29 kl 06:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons