Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Smarason om att tvingas bort från HIF: "Om du inte lämnar får du inte spela"

Arnor Smarason kom till en klubb på uppgång - trodde han.
Sen tvingades han bort.
- Om du inte lämnar får du inte spela, det var beskedet jag fick, säger Smarason i podden Lundh.

När Arnor Smarason kom till Helsingborg från Herenveen låg klubben etta i allsvenskan. Det ingen visste var att klubben bara något år senare visade sig ha ekonomiska problem. Lösningen blev att göra sig av med spelare som ansågs ha för hög lön. En av spelarna var Arnor Smarason. Något den nuvarande Hammarby-spelaren fick läsa om i tidningarna.

- Det var inte det man förväntade sig när man kom till klubben. För mig var det ju ett dubbelt slag. När Henke Larsson kom in som manager, då kallade han mig till ett möte innan säsongen 2015 skulle börja.

- Jag trodde bara vi skulle ha ett taktiskt snack för kommande säsong, men det visade sig att det var jag och några andra som var tvungna att lämna på grund av ekonomin, säger Smarason i Lundhs podcast. 

- Det kanske hade varit bättre om vi hade hållit det mellan oss, säger Smarason om HIF:s hantering av situationen.

Smarason fick även ett ultimatum.

- Om du inte lämnar får du inte spela, det var beskedet jag fick.

I podden berättar Smarason även om att relationen med Helsingborgs manager Henrik Larsson nu är bra.

FAKTA

109 - Arnor Smarason

Avsnitt 109 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Arnor Smarason. Hammarbys mittfältare drömde om EM-spel för Island, men har fått följa dramatiken från Stockholm. I podden berättar han om Lars Lagerbäcks inledning som förbundskapten, hur svensken fått spelarna att lyfta sig och tro på att det var möjligt att nå mästerskap och vilka konsekvenser EM-framgångarna fått. Dessutom talar Smarason om Hammarbys tunga säsongsinledning, om varför Nanne Bergstrand gör rätt i att predika tålamod, vad spelarna diskuterade på mötet med tränaren och vad det var som lockade islänningen att skriva på för klubben. Arnor Smarason berättar även om karriären i Holland, hur tufft det var när Helsingborg visade sig vara ett luftslott, om Henrik Larssons stenhårda attityd och varför han valde att tiga och inte säga något till medierna.

Publicerad 2016-06-28 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons