Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelare och ledare i Hammarby har fortfarande sänkt lön: "Vet inte hur länge till"

Allsvenskan

När coronapandemin briserade över världen under våren tvingades många fotbollsklubbar att sänka spelare och ledares löner i mån om att rädda sina ekonomier.
I Hammarby är det fortfarande sänkta löner som gäller och det är oklart när man kan återgå till normalläge. 
- Jag vet faktiskt inte. Jag fick frågan av spelarna i veckan och jag kunde inte svara på det, säger sportchefen Jesper Jansson i podcasten "Lundh". 

Foto: Bildbyrån.

När coronapandemin lamslog världen under våren tvingades många fotbollsklubbar agera för att rädda sina ekonomier. Vissa tvingades permittera, medan vissa klubbar, så som Hammarby, tvingades sänka lönerna för sina spelare och ledare.

Att sänka de anställdas löner var ett tufft beslut att fatta, men Hammarbys sportchef Jesper Jansson menar på att det gick relativt smärtfritt att genomföra. Vad som är mer komplicerat är att veta när man kan återgå till normalläge.

- Jag tycker att vi jobbade på bra som klubb, där vi var rätt så förutseende. Vi fick med oss personal, spelare, supportrar och sponsorer, vi var handlingskraftiga. Det tycker jag att vi hanterade bra.

ANNONS

Har du fortfarande sänkt lön?
- Ja.

Hur länge kommer du att ha det?
- Det vet jag faktiskt inte. Jag fick frågan av spelarna i veckan, jag kunde inte svara på det, för vi sitter alla i samma båt.

Även spelarna har sänkta löner?
- Precis.

Men de vill gärna ha upp det till normalläge?
- Det vill vi väl alla. Det har inte varit högprioriterat, det är matcher hela tiden och fokus på det.

Vad svarar du spelarna?
- Jag svarar precis det jag sade. Att jag inte vet och att vi sitter i samma båt, att det inte har varit fokus just nu.

Fakta

279 - Jesper Jansson

 

Avsnitt 279 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Jesper Jansson. Hammarbys sportchef talar som coronasäsongen, om förtroendet för Stefan Billborn, om varför man tog in Tony Gustavsson, om varför man ska titta i tabellen, om vikten av att nå gruppspel i Europa League, om Tipscup-känslan kring nya Europa League och om att börja vinna titlar.
Dessutom berättar Jansson att det var nära att Zlatan spelade för klubben, om hur det är att ha Zlatan som delägare, om att värva talanger från länder i Afrika, om försäljningen av Emil Roback som kan bli en av klubbens största affärer, om den sköna känslan med en värvning som Ludwigsson, om att Uefa och Fifa inte vill städa upp i fotbollsvärlden och om att marknadseffekterna av corona lär komma och och om fortsatta sänkta löner för alla i klubben.

 

Publicerad 2020-09-18 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto