Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Tapper om att möta Cruyffs Holland 1974: "Spelade som Barcelona för några år sedan"

Sverige kämpade hårt mot Hollands totalfotboll i VM 1974 men klarade 0-0.
Staffan Tapper jämför motståndet med Barcelonas under Pep Guardiola.

- Man fick springa extremt mycket utan boll, säger han i podden "Lundh".

Under sommaren bjuder podcasten "Lundh" på en rad "nostalgipoddar" där vi blickar tillbaka på gamla triumfer och fiaskon i svenska mästerskap.

Den här veckan är det Malmö FF:s och landslagets mittfältare Staffan Tapper som gästar podden. Han spelade i landslaget mellan år 1971-1978 där han mest blivit känd för sin straffsparksmiss mot Polen i VM 1974.

Tidigare i turneringen, i gruppspelets andra match, hade Sverige stött på blivande silvermedaljören Holland. Efter 0-0 mot Bulgarien i den första matchen var det ett pressat svenskt lag.

- Vi gör en bra match, en jäkla kämparmatch. Det var tufft motstånd, vi får springa så in i helsike. De spelade totalfotboll, och skiftade platser. Cruyff, ena stunden var han vänsterback och sen är han på kanten och hämtar boll och flyttar boll, säger Staffan Tapper i "Lundh".

Sverige lyckades hålla 0-0 i mötet med den holländska totalfotbollen, men det var en tuff match för de blågult. Tapper jämför motståndet med det Barca som dominerade den europeiska fotbollen under Pep Guardiolas ledning för några år sedan.

- Lite grann vad Barcelona gjorde för några år sedan när de var totalt dominerande. Så kändes det att möta dom, man fick springa extremt mycket utan boll, säger han.

 


 

iTunes användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssnar du i Android, då hittar du den här.

Eller lyssna HÄR på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-07-29 kl 20:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons