Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots succén - Gudmundsson har inte hört av Janne Andersson: "Tycker att jag är redo"

Lundhs Podcast

Vänsterbacken Gabriel Gudmundsson har etablerat sig i franska Lille.
Men från det svenska A-landslaget är det knäpptyst.
- Jag tycker att jag är redo för det klivet, säger Gudmundsson i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Sverige stöp i VM-playoff mot Polen i mars och därmed blir det inget VM i höst. Nästa uppgift för herrlandslaget är Nations League i juni med fyra matcher och sedan två i september.

Frågan är om Gabriel Gudmundsson har en plats när landslaget startar om efter VM-missen. Vänsterbacken flyttade från Groningen till Lille och efter en höst med mindre speltid har det blivit mer och mer. Under söndagen startade Gudmundsson och spelade 90 minuter när Lille slog Strasbourg med 1-0. Totalt har han nu varit involverad i 32 tävlingsmatcher varav 17 från start.

- Det är såklart mer än vad man trott. Jag tycker att jag passar in bra och passar in bättre och bättre desto mer jag får spela, säger Gabriel Gudmundsson i podcasten Lundh.

ANNONS

Hur har tillvaron varit om du ser sju månader tillbaka?
- För min del har det varit bra och jag tycker att jag tagit kliv i min utveckling sen jag kom hit, samlat på mig erfarenhet och även fått spela en del så att överlag är det väl bra.

Du har sagt att nästa mål är landslaget, hur var det att följa VM-playoff och inte vara med?
- Jag har alltid tittat på landslaget och det var såklart väldigt tråkigt med det som hände.

Trots allt så var du ett namn som det snackades om och det nåddes säkert du också av? Att en del hade velat sett dig där om man ser till den utvecklingen du har haft. Hur är det att höra att folk tycker att du ska vara med?
- Det är ingenting jag lägger fokus på men det är klart att man uppskattar när folk ser att man gör det bra här också. Sen har jag alltid varit väldigt noggrann med att fokusera på saker som jag kan påverka. Och det är ju att vara i Lille, se till att göra bra ifrån mig här och sen får man se vad som händer. 

ANNONS

Vilken kontakt har du med Janne Andersson som väl tränade din pappa en gång i tiden?
- Jag har ingen kontakt med honom.

Fortfarande ingen kontakt alls?
- Nej, vi har inte pratat.

Har du hört av någonting från Peter Wettergren?
- Nej.

Hur överraskad är du över det?
- Jag är inte överraskad. Jag hoppas och tror väl att de har bra koll på mig. Sen, som jag sa, så fokuserar jag bara på saker och ting som jag kan påverka och det är ju att vara i Lille och se till att göra bra ifrån mig där.

Hur ser du på om du räcker till i landslaget eller inte?
- Jag tycker att jag är redo för det klivet. Jag tycker som sagt att jag har tagit bra kliv här i Lille sen jag kom hit, samlat på mig erfarenhet och dessutom fått spela en del också. Så jag känner att det går bra överlag.

Nu väntar ju Nations League i juni och på något sätt en liten omstart eftersom det inte bli något VM. Hur skulle du reagera om du inte är med där?

ANNONS
- Såklart så blir man väl besviken. Det är klart att man alltid strävar för att vara med där. Det är ju en dröm sen man var liten att få ta på sig landslagströjan. Så det är såklart ett mål som man försöker sträva efter.

Om du är en supporter till landslaget och har följt landslaget. Upplever du då att du är bra nog på att försvara för att fylla en roll i Janne och Peters landslag?
- Ja, det tycker jag.

Men du förstår vad jag menar med att du kanske har för mycket offensiva krafter för att fylla den rollen i hans landslag?
- Jag kan väl förstå men samtidigt så tycker jag att jag spelar på en så pass hög nivå och gör det väldigt bra också. Så jag tycker inte det är några konstigheter.

Publicerad 2022-04-25 kl 06:58

Fakta

348 - Gabriel Gudmundsson

Avsnitt 348 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Gabriel Gudmundsson. Vänsterbacken talar om flytten till det franska mästarlaget, om omställningen att spela i Ligue 1, om att sänka Lyon med enda målet, om att bli rejält utspelat av stjärnspäckade Paris SG, om succén i Champions League med gruppseger och om hur mycket valet av Lille styrdes av klubben är duktig på att förädla spelare och sälja vidare.

Dessutom berättar Gudmundsson om att han inte hört ett ljud från Janne Andersson, om att han känner sig redo för A-landslaget och hoppas på Nations League i juni, om vägen fram som talang i Halmstads BK, om att bära namnet Gudmundsson i HBK, om varför klivet till Groningen var rätt, om omskolningen till vänsterback och om vad han behövt finslipa när han behövt bättra på defensiven.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto