Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gudmundsson vill återvända till Halmstad: "Jag hoppas också att det är allsvenskan"

Ligue 1

Gabriel Gudmundsson lämnade Halmstad som 20-åring, efter många år i klubben.
Men i framtiden vill han vända hem till HBK.
- Jag hoppas det. Och jag hoppas också att det är allsvenskan, säger Gudmundsson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Gabriel Gudmundsson gjorde 16 mål för sin gamla klubb Halmstads BK innan han som 20-åring lämnade för FC Groningen. Men det var i Hallands-laget som spelaren slog igenom på riktigt. I Lundhs podcast berättar Lille-försvararen om hur tiden som ung talang i HBK format honom till den spelare han är idag.

- Den var bra. Jag tyckte vi hade ett väldigt bra gäng och särskilt ett väldigt bra 99:e-gäng där det är många som spelar elitfotboll idag. Så vi har sporrat varandra sen dag ett egentligen och min tid i HBK var bra med en tränare som trodde på mig och som gjorde att jag kunde ta kliv i min utveckling. Hann väl med att spela lite allsvensk fotboll också och sen gick vi väl ner till superettan och därefter tog jag klivet till Groningen. Så det har varit bra och jag är tacksam för den tiden. Det är väl därför jag är här idag. 

Annons

Vad var bra i Halmstad och miljön runt Örjans vall för att ta fram många bra spelare? 
- Svårt att säga. Vi hade väl en årskull med oss 99:or där man såg att den ena fixade att träna med de äldre eller med A-laget. Och det gav ju en liten morot när man visste att ”det där kan jag också fixa”. Så det har väl alltid varit bra och alltid haft ett jäkla bra gäng. Så det är mycket som hänger ihop. 

Hur mycket följer du Halmstad idag? 
- Så mycket jag bara kan. 

Hur kände du när de trillade ut?  
- Det var oerhört tungt. Även om man inte spelar där idag så känner man mycket för dem och jag känner väldigt många i klubben. Så det är klart att det var väldigt tungt för mig med.  

Finns det någon tanke långt fram i tiden att vilja återvända och spela för Halmstad i Allsvenskan? 

Annons
- Jag hoppas det. Och jag hoppas också att det är allsvenskan som du säger. 

Fakta

348 - Gabriel Gudmundsson

Avsnitt 348 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Gabriel Gudmundsson. Vänsterbacken talar om flytten till det franska mästarlaget, om omställningen att spela i Ligue 1, om att sänka Lyon med enda målet, om att bli rejält utspelat av stjärnspäckade Paris SG, om succén i Champions League med gruppseger och om hur mycket valet av Lille styrdes av klubben är duktig på att förädla spelare och sälja vidare.

Dessutom berättar Gudmundsson om att han inte hört ett ljud från Janne Andersson, om att han känner sig redo för A-landslaget och hoppas på Nations League i juni, om vägen fram som talang i Halmstads BK, om att bära namnet Gudmundsson i HBK, om varför klivet till Groningen var rätt, om omskolningen till vänsterback och om vad han behövt finslipa när han behövt bättra på defensiven.

Publicerad 2022-04-27 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto