Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenske vänsterbacken ser Lille som ett steg i karriären: "Jag vill såklart spela så högt upp som det bara går"

Ligue 1

Gabriel Gudmundsson har utvecklats mycket sedan han anslöt till Lille.
Förhoppningen är att kunna göra ytterligare ett kliv uppåt.
- Jag vill såklart spela så högt upp som det bara går, säger Gudmundsson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Gabriel Gudmundsson kom från nederländska FC Groningen till Lille inför säsongen 21/22 och har sedan dess funnits med i 26 framträdanden för den franska klubben. 22-åringen tycker själv att hans utveckling gått i rasande fart sedan han anslöt till Ligue 1-klubben.

I Lundhs podcast får Gudmundsson frågan hur han känner inför det faktumet att många spelare i Lille formas i laget och sedan säljs vidare till större klubbar (exempelvis Eden Hazard, Simon Kjær), och om han har liknande planer.

- Det är klart det var något som man visste när man skrev på, att de utvecklar spelare och säljer vidare. Men att de dessutom utvecklar väldigt bra spelare. Så det är klart någonting som jag hade i åtanke när jag valde Lille, säger Gudmundsson.

Annons

Så du tänkte då att Lille bara är ett steg? Först Groningen, Lille och sen nästa nivå.
- Jag vill såklart spela så högt upp som det bara går. Och jag kände att Lille är en bra klubb i rätt riktning för mig där jag kan ta nya kliv.

Vad är målet härnäst?
- Komma med i landslaget.

Men om man tänker klubbmässigt, hur är det där?
- Se till att göra bra ifrån sig på träningar och få chansen att spela. För det är det som det handlar om. Man vill alltid spela matcher.

Hur given är du som Lilles vänsterback?
- Det är väl ingenting jag kan svara på. Jag tycker dock att jag gör det ganska bra nu, så vi får hoppas att det håller i sig.

Publicerad 2022-04-26 kl 06:30

Fakta

348 - Gabriel Gudmundsson

Avsnitt 348 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Gabriel Gudmundsson. Vänsterbacken talar om flytten till det franska mästarlaget, om omställningen att spela i Ligue 1, om att sänka Lyon med enda målet, om att bli rejält utspelat av stjärnspäckade Paris SG, om succén i Champions League med gruppseger och om hur mycket valet av Lille styrdes av klubben är duktig på att förädla spelare och sälja vidare.

Dessutom berättar Gudmundsson om att han inte hört ett ljud från Janne Andersson, om att han känner sig redo för A-landslaget och hoppas på Nations League i juni, om vägen fram som talang i Halmstads BK, om att bära namnet Gudmundsson i HBK, om varför klivet till Groningen var rätt, om omskolningen till vänsterback och om vad han behövt finslipa när han behövt bättra på defensiven.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto