Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kosovo har fortfarande chans till EM-plats - Zeneli: "Det hade betytt allt att ta Kosovo dit"

Ligue 1

Vad det hade betytt om Kosovo nådde ett EM-slutspel?
Allt, menar Arbel Zeneli.
- Det hade varit drömmen för alla spelare, säger 25-åringen i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Kosovo vann sin grupp i Nations League D-division och har därmed chans på EM. Först ställs Kosovo mot Nordmakedonien borta och sedan eventuellt Georgien eller Belarus borta.

- Vi har spelat tillsammans i tre år. Det är otroligt intressanta matcher som kommer nu, vi är otroligt peppade och ser fram emot det, säger Arber Zeneli i podcasten Lundh.

Tror du att ni går in som favorit mot Nordmakedonien?
- Jag tycker att vi på pappret har det bästa laget. Sedan har allt med mentaliteten att göra. De matcher vi har spelat har vi visat en otrolig mentalitet i. Exempelvis England borta. Visst, de gjorde fem mål men vi gav inte upp och gjorde tre på dem. Hade vi bara varit lite mer fokuserade i vissa situationer hade vi säkert kunnat få en poäng där. Grabbarna gör ett otroligt jobb när vi spelar med landslaget.

Annons

Vad hade det betytt om Kosovo hade nått ett EM-slutspel?
- Det hade betytt allt. Vi har varit tillsammans i tre år och fått bygga ihop ett bra lag. Att gå till ett EM-slutspel hade varit drömmen för alla spelare. Alla människor som vet vad vår historia är, vad vi har gått igenom… Jag tror att fotbollen är en del av människorna. Alla är intresserade av hur det går för oss. När vi väl kommer till Kosovo har vi all deras support, vi har 14 000 på arenan men det känns som 50 000. För oss, men även för människorna, betyder det otroligt mycket.

När EM-kvalet drog igång gjorde du det första målet mot Bulgarien. Hur är det att göra det mot en rätt stor nation och skriva historia?
- Att spela för Kosovo, när man väl kommer dit och får supporten på plats som vill hjälpa dig, det betyder otroligt mycket. Att jag får vara den som gör målet är bara ett plus. Det spelar ingen roll om jag eller någon annan gör det. Min framgång är deras framgång och vice versa. Det är bara skönt att få göra mål.

Annons

Fakta

282 - Arber Zeneli

Avsnitt 282 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Arber Zeneli. Den tidigare Elfsborgs-spelaren talar om den tuffa vägen tillbaka från korsbandsskadan, om tillvaron i Ligue 1 och Stade de Reims, om målet att nå ännu högre i fotbollsvärlden, om det svåra att hantera agenter och sockrade löften, om tankarna på att komma tillbaka till Elfsborg.

Zeneli berättar även om målet att ta Kosovo till EM, om uppladdningen inför playoffmatcherna, om vad fotbollen betytt för den unga nationen, om hans val att spela för föräldrarnas Kosovo, om reaktionerna i Sverige och om att det var fel att den svenska landslagsledningen att ringa efter att han valt.

Publicerad 2020-10-07 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto