Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

TV: ÖFK:s mål: Omsätta 500 miljoner: ”Då vinner vi CL”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tv-premiären av Lundhs podcast i spelaren ovan.

Östersunds FK vill växa ekonomiskt de kommande åren.
Det långsiktiga målet? 500 miljoner i omsättning.
- Då vinner vi Champions League, säger ordföranden Daniel Kindberg i podcasten Lundh.

2016 omsatte Östersunds FK omkring 54 miljoner kronor. I år kommer klubben lyfta rejält på den fronten tack vare sina framgångar i Europa League.

Klubben har dock länge varit svag rent ekonomiskt. Efter 2016 uppgick till exempel det egna kapitalet till ynka två miljoner kronor.

- Det handlar om att vi måste göra ett hårt jobb och arbeta långsiktigt för att stärka ekonomin. Det handlar om sportsliga resultat, som vi gör nu. Det handlar också om att sälja spelare på ett bra sätt och återinvestera pengarna på ett bra sätt för att få nya spelare och ta sportsliga framgångar. Vid vägs ände tjänar man mycket pengar i fotbollen på att vinna fotbollsmatcher. Så enkelt är det. Men det är ett jättejobb där bakom. Vi har inga andra vägar att gå än det. Vi hoppas att vi på den resan som vi är inne på ska attrahera väldigt många lokalt, regionalt och nationellt, säger ordföranden Daniel Kindberg i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Sponsorer då, eller?
- Ja, sponsorer och samarbetspartners. 

Kommer ni ta ett sving upp över 100 miljoner och omsätta det?
- Absolut. Nästa år är vår plan att vi ska omsätta 65 miljoner. Det hoppas jag att vi gör. Sedan ska vi gå därifrån och upp över 100 miljoner. Hela norrlandskustens städer i hockeyn omsatte ju 120-140 miljoner. Vi måste ta samma väg i vår idrott. Sedan ska vi vidare. Vi har en övergripande målsättning att omsätta 500 miljoner. Det är dit vi ska.

Kindberg har länge varit tydlig med att Östersund kan vinna Champions League i framtiden.

- I det resonemanget har jag kopplat ekonomiska parametrar. Det krävs att vi ska omsätta 500 miljoner. Då kommer vi vinna Champions League.

FAKTA

168 - Daniel Kindberg

Avsnitt 168 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Daniel Kindberg. Östersunds ordförande har på sju år tagit ÖFK från division 2 till Europa Leagues gruppspel och målet är att vinna turneringen. I podden berättar ÖFK-basen om alla stolar han sitter på, om att han förstår frågorna som följer men inte ser några problem med det, om den kommunala sponsringen, om att journalister ställer fel frågor, om den effektiva styrelsen med bara tre ledamöter, om synen på 51-procentsregeln, om investeringarna i klubben och att man var nära att sälja 49 procent till en indisk investerare i somras.

Dessutom talar Kindberg om Graham Potters betydelse, om varför han är övertygad om att engelsmannen stannar, om vilken spelare han tror ÖFK säljer i vinter, om hur man fyndar nyförvärv och om att det är fel att påstå att ÖFK betalar höga löner och att man aldrig betalat en enda svart krona under hans tid i klubben. Kindberg berättar även om hur han blivit mottagen i svensk fotboll, om hur alla med makt ser likadana ut, om att han inte är rädd för att andra klubbar ska kopiera ÖFK och vad han såg för brister i svensk fotboll som klubben utnyttjat under sin snabba klättring.

Publicerad 2017-10-28 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons