Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
27v

VM-platsen ännu inte helt säkrad för Ghoddos: ”Känns lite speciellt”

24 spelare åker med Irans landslag till Turkiet.
Men bara 23 får spela VM.
- Det känns speciellt, säger han i podcasten Lundh.

Saman Ghoddos agerade inhoppare när Iran under måndagen förlorade mot Turkiet. Ghoddos är en av 24 spelare som tagits ut av förbundskapten Carlos Queiroz till träningslägret – men det är bara 23 spelare som får åka med till Ryssland.

Inget utrymme att ligga på latsidan med andra ord.

- Jag ska inte säga att risken är liten. Man vet aldrig. Det känns speciellt att det är 24 när det är 23 som ska bli uttagna. Men jag ska göra mitt, inte mer eller mindre. Jag får hoppas att det räcker, säger han i podcasten Lundh.

När får ni reda på vilka som får åka vidare?
- Jag har faktiskt ingen koll på det. Jag tror att alla kommer att få träna under de tio dagarna som vi kommer att vara i Turkiet. Efter det kommer tränaren att ta sitt beslut.

Vilken relation har du med Carlos Queiroz, som ringde dig förra sommaren och ville ha med dig i landslaget?
- Jag har en bra relation med honom, en sådan som man ska ha med sin tränare. Det är svårt att jämföra honom med Graham, Graham är mycket närmare spelarna och träffar oss varje dag, det är lite svårare för Carlos. Men jag tycker att det går ganska bra, det är som det ska vara för en spelare och en tränare.

Vad kan vi förvänta oss av Iran, som också var med i Brasilien och också då hade Carlos Queiroz som tränare? Vad talar för att man kan göra lite mer avtryck den här gången?
- Det är lite svårt att säga, för jag tycker att det är en svårare grupp nu än förra gången med Portugal och Marocko. Men det han har infört i laget är en disciplin… den defensiva styrkan är otroligt stark. Det är det som jag tror att han verkligen har nött på. De gick åtta matcher i rad i kvalet utan att släppa in ett enda mål. Det säger väl det mesta.

196 - Saman Ghoddos

Avsnitt 196 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Saman Ghoddos. Östersunds-spelaren är på väg mot VM i Ryssland med Irans landslag och talar om hur det blir att möta Spanien och Portugal i VM, om sin roll i landslaget, om hur förbundskapten Carlos Queiroz övertygade honom att välja Iran och vad det betydde att Iran var VM-klart.

Dessutom berättar Ghoddos om hur det gick till när Sverige tappade en potentiell VM-spelare, om att kontakten från SvFF var noll fram till att Iran hade tagit ut honom, om ilskan över att Sverige satte tryck på honom när han redan valt Iran, om att det antagligen räckt med lite kontakt för att han skulle välja Sverige och överraskningen över att Ken Sema blev ratad av Janne Andersson.

Saman Ghoddos talar även ut om chocken över att Daniel Kindberg blev anhållen, om tron på ÖFK-basen trots misstankarna, om den tröga säsongen i ÖFK, om framgångarna i Europa League, om drömmen att flytta till en stor liga i Europa i sommar, om besvikelsen över att ÖFK inte släppte honom till Celta Vigo i vintras och om den makalösa karriärvändningen där han gått från kontraktslös division 1-spelare till VM på fyra år.

Publicerad 2018-05-30 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons