Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

West Ham-stjärnor bad Haksabanovic att testa alkohol: "Arnautovic tillät inte det"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic har valt att avstå alkohol.
I West Ham ställdes det på sin spets under "lagfester". 
- Vi var ute med laget några gånger, då sade typ Joe Hart och Andy Carroll till mig att smaka, men då kom Marko och sade att jag inte drack, säger Haksabanovic i podcasten "Lundh".

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Sead Haksabanovic i spelaren ovan.

Sead Haksabanovic, som är utlånad från West Ham till IFK Norrköping, fokuserad tidigt på att äta rätt och sova tillräckligt mycket för att vara fullt fokuserad på att lyckas som fotbollsspelare. I podcasten "Lundh" berättar 19-åringen att han inte hade svårt för att emellanåt välja bort umgängets aktiviteter för att i stället fokusera på fotbollen. 

- Det är viktigt. Det fokuserar jag på nu också. Man måste hålla koll på det, för om man inte sover bra och äter rätt håller det kanske i en vecka, sedan kommer det skador och du orkar inte riktigt. Du måste äta bra mat och får bra med sömn, säger han i podcasten.

ANNONS

- Det är det som är det svåraste om man vill bli proffs, när man ser sina vänner gå ut och ha kul när du måste vara hemma och sova för att du har träning eller match dagen efter. Jag tror att många som inte är fotbollsspelare och som inte har lyckats tror att det är lätt att vara fotbollsspelare, men det är det verkligen inte. Man ger bort typ halva livet för att lyckas, sova rätt och äta rätt, fortsätter han. 

Haksabanovic bestämde sig därmed för att välja bort alkohol.

- Man är ung och vill vara med sina vänner när de går på fester. Men jag var ganska lugn med det. Jag har aldrig druckit alkohol.

Aldrig någonsin?
- Nej. Det var ganska lätt för mig att stanna hemma och ta det lugnt. Jag visste vad som krävdes om jag ville bli något.

Även under tiden i London valde han bort alkohol när han var ute med lagkamrater. Haksabanovic berättar att tidigare engelska landslagsspelarna Joe Hart och Andy Carroll vid något tillfälle bad honom att testa, men att lagkamraten och vännen Marko Arnautovic då sade ifrån till de andra spelarna. 

ANNONS

- Vi var ute med laget några gånger, då sade typ Joe Hart och Andy Carroll till mig att smaka, men då kom Marko och sade att jag inte drack. Han blev sur på dem för att de ville få i mig något. Marko tillät inte det.

Hur mycket funderade du på skolan? Även om man satsar är det ju inte säkert att man blir fotbollsproffs?
- I Halmstad har de gjort det ganska bra. När jag var 15 började jag åka med A-laget på bortamatcher, då behövde jag gå från skolan mycket. Men det förstod de, och de hjälpte mig och gav mig alternativ så att jag kunde lyckas i skolan också.

Du har hela tiden haft skolan med dig som en viktig del?
- Ja, jag var tvungen för pappa sade att jag inte fick spela fotboll om jag inte klarade skolan.

Lyssna på hela avsnittet med Sead Haksabanovic i spelaren ovan.

Fakta

220 - Sead Haksabanovic

Avsnitt 220 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sead Haksabanovic. Mittfältaren talar om valet att flytta hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping var bästa alternativet, om varför han ville vara utlånad länge, om att lugnet kring klubben passar honom, om att det blev fel när han talade om att AIK betalade för dåligt, om var på planen han ska passa in och om relationen till Jens Gustafsson var avgörande.

Dessutom berättar Haksabanovic om hur det var att vara eftertraktad av klubbar över hela Europa, om när han nobbade Brügge, om varför West Ham var rätt, om den nära relationen med Marko Arnautovic, om West Ham-stjärnorna som försökte få honom att dricka sprit och om den katastrofala utlåningen till Malaga där han inte blev spelklar på flera månader och tränaren inte visste vem han var.

Naturligtvis talar Haksabanovic om uppoffringar han gjort för att nå långt, om varför Halmstad är en bra plantskola, om hur det var att välja landslag, om varför det blev Montenegro och hur det svenska förbundet borde agera för att inte tappa fler spelare som kan välja landslag.

Publicerad 2019-03-05 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto